foto: AFP/Scanpix/LETA
Izraēlas armija ievainojusi desmitiem palestīniešu protestētāju
Gazas joslā un Rietumkrastā ievainoti vismaz 56 cilvēki.
Pasaulē
2017. gada 29. decembris, 19:38

Izraēlas armija ievainojusi desmitiem palestīniešu protestētāju

LETA

Izraēlas armijai atklājot uguni uz palestīniešiem, kas protestēja pret ASV prezidenta Donalda Trampa lēmumu atzīt Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu, piektdien Gazas joslā un Rietumkrastā ievainoti vismaz 56 cilvēki.

Izraēlas armija ievainojusi desmitiem palestīniešu protestētāju

Izraēlas armijai atklājot uguni uz palestīniešiem, kas protestēja pret ASV prezidenta Donalda Trampa lēmumu atzīt Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu, piektdien ...

gallery icon
93

Gazas Veselības ministrija ziņo, ka sadursmēs vairākās šī piekrastes anklāva vietās ievainoti 40 palestīnieši, no kuriem četri cietuši smagi.

Savukārt Izraēlas armija vēsta, ka aptuveni 2000 protestētāju pie žoga, kas norobežo palestīniešu pārvaldīto Gazas joslu, apmētājuši izraēliešu karavīrus ar akmeņiem un Molotova kokteiļiem.

Tikmēr Rietumkrasta palestīniešu administrācijas Veselības ministrija ziņo, ka, Izraēlas armijai atklājot uz demonstrantiem uguni ar kaujas munīciju, ievainoti vismaz 16 cilvēki.

Izraēlas armija vēsta, ka 30 dažādās vietās Rietumkrastā aptuveni 500 demonstrantu apmētājušas izraēliešu drošības spēkus ar Molotova kokteiļiem un akmeņiem.

Gazas joslu apšaudījuši arī izraēliešu tanki un bombardējusi aviācija, reaģējot uz trīs raķešu izšaušanu uz Izraēlas teritoriju.

Divas no raķetēm pārtvērusi izraēliešu zenītaizsardzības sistēma.

Trešā raķete trāpījusi kādai apdzīvotajai vietai netālu no Gazas joslas, nodarot postījumus, taču cietušo nav.