foto: AFP
Uzbekus šokē Robija Viljamsa koncerta cenas
Angļu dziedātājs Robijs Viljamss.
2017. gada 26. decembris, 06:47

Uzbekus šokē Robija Viljamsa koncerta cenas

Kas Jauns Avīze

Britu dziedonis Robijs Viljamss uzstājies Uzbekistānā. Biļetes uz koncertu maksāja ļoti dārgi pat pēc Rietumeiropas mērauklas – pusotru līdz divas reizes vairāk nekā vidējā alga šajā Vidusāzijas valstī.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Koncertu atbalstījis viens no Krievijas bagātākajiem cilvēkiem, holdinga "Metalloinvest" un mobilo sakaru operatora "Megafon" lielākais īpašnieks Ališers Usmanovs, kura turību "Forbes" novērtējis par 13,2 miljardiem eiro.

Tomēr miljardiera atbalsts biļešu cenu nav daudz ietekmējis – lai apmeklētu Viljamsa uzstāšanos Starptautisko forumu pilī Taškentā, bija jāšķiras no 1,5 līdz diviem miljoniem sumu (360–480 eiro). 2015. gadā Viljamss uzstājās Rīgā, un pie mums biļetes maksāja, sākot no 69 eiro.

Par šādu summu Uzbekistānā var nopirkt 377 kilogramus kartupeļu, vēsta neatkarīgā ziņu aģentūra "Podrobno", pārrēķinot mecenāta dāvanu praktiskos labumos. Viena koncerta biļete atbilst arī 1360 lavaša plāceņiem, 38 kilogramiem gaļas vai 314 kilogramiem miltu.

Daudzi pauduši neizpratni, kāpēc jārīko koncerts, kuru retais var atļauties, turklāt šajā valstī mazzināmam dziedātājam. Taškentā ir uzstājies arī Andrea Bočelli un Hulio Iglesiass. 2010. gadā toreizējā prezidenta, pērn mirušā Islama Karimova meitas Guļnaras priekam dziedāja Stings, kura honorārs bija miljons britu mārciņu.