foto: EPA/LETA
Eiropas Savienība par pusgadu pagarina Krievijai piemērotās sankcijas
Sankcijas būs spēkā līdz 2018.gada 31.jūlijam.
Pasaulē
2017. gada 21. decembris, 18:22

Eiropas Savienība par pusgadu pagarina Krievijai piemērotās sankcijas

LETA

Eiropas Savienības (ES) Padome ceturtdien par sešiem mēnešiem pagarinājusi noteiktām Krievijas nozarēm piemērotās sankcijas, kas Maskavai noteiktas par tās agresiju Ukrainā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sankcijas, kas vērstas pret Krievijas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm, būs spēkā līdz 2018.gada 31.jūlijam.

ES Padomes lēmums seko pēc tam, kad Francijas prezidents Emanuels Makrons un Vācijas kanclere Angela Merkele bloka līderu samitā 14.decembrī sniedza jaunāko informāciju par Minskas vienošanās pildīšanu.

Sankcijas pagarinātas, jo Minskas vienošanās nav pilnībā izpildīta.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.