foto: Vida Press
Iespējams, noslēpumainākā dinastija pasaulē - Ziemeļkorejas Kimu mīklainā saime
Kims Čenuns ar tēvu Kimu Čeniru.
Pasaulē
2017. gada 30. augusts, 11:33

Iespējams, noslēpumainākā dinastija pasaulē - Ziemeļkorejas Kimu mīklainā saime

Kasjauns.lv

Nav nekāds pārsteigums, ka pasaules noslēgtākās valsts Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna privātā dzīve ir liela mīkla planētas iedzīvotājiem, tomēr izskanējis, ka viņš kļuvis jau par trešā bērna tēvu, ziņo BBC. 

Aizdomas par Kima sievas Ri Soldžu grūtniecību radās jau 2016. gadā, kad viņa pēkšņi pazuda no publiskās dzīves. Dienvidkoreja ziņo, ka februārī diktatora sieva pasaulē laidusi jau trešo bērnu, savukārt pirmā un otrā atvase pasaulē nāca laika posmā starp 2010. un 2013. gadu. Šobrīd gan nevienam nav zināms, vai diktatoram ir mantinieks. Zināms vien tas, ka viņa otrais bērns ir meitenīte vārdā Čžue. Par to vēl 2013. gadā izpļāpājās Kima draugs basketbolists Deniss Rodmens. 

foto: AFP
Kims Čenuns un Ri Soldžu.

Rodmens britu izdevumam "Guardian" klāstīja, ka "brīvā gaisotnē pavadīja laiku" ar Kima ģimeni, pašu diktatoru nodēvēja par "labu tēvu" un ģimeni sauca par "brīnišķīgu". 

Ziemeļkorejas mediji teju nekad un neko neziņo par valsts varas locekļu privāto dzīvo. Ļoti maz zināms arī par pašreizējā diktatora bērnības gaitām. Pirmo reizi sabiedrībā viņš parādījās 2010. gada septembrī, īsi pirms tēva Kima Čenira nāves. Nav zināms pat precīzs Kima dzimšanas datums. Tiek uzskatīts, ka viņš dzimis laika 1983. vai 1984. gadā. 

Viņa vectēvs, Korejas Tautas Demokrātiskās republikas dibinātājs Kims Irsens, nereti parādījās sabiedrībā ar savu sievu, turklāt pārim patika fotografēties kopā ar bērniem, tomēr viņa dēls Kims Čenirs bija krietni vien noslēpumaināks. Izskanējis pieļāvums, ka Kimam Čeniram bija vismaz četras sievas, taču visas laulības izira slepenībā. Šo laulību laikā pasaulē nāca trīs dēli un viena meita. 

foto: Vida Press
Kims Irsens.
foto: Vida Press
Kims Irsens.

Pirmo reizi "biedreni Ri Soldžu" Ziemeļkorejas televīzija par Kima sievu nosauca 2012. gadā, jo aizsākās minējumi par to, kas ir šī sieviete, kas reizēm parādās sabiedrībā ar diktatoru. Abi viens otram jāvārdu teica, visticamāk, 2009. gadā. 

Par Kima Čenuna sievu tikpat kā nekas nav zināms, lai gan iepriekš plaši izskanēja, ka viņa bija dziedātāja un diktators viņā ieskatījās kādas uzstāšanās laikā. Ziemeļkorejā patiesi ir māksliniece ar šādu vārdu, tomēr oficiālu apstiprinājumu par to, vai tā ir viena persona, joprojām nav. 

foto: Vida Press
Ri Soldžu un Kims Čenuns.

Tas, ka pāris varētu būt laidis pasaulē trešo bērnu, tika secināts tikai Kima sievas pēkšņās pazušanas dēļ - nekādu oficiālu paziņojumu par to nebija. 

Ziemeļkorejas pirmā lēdija Ri Soldžu

gallery icon
29

Pasaule neignorēja arī faktu, ka diktatora sieva dod priekšroku rietumnieciskam apģērbam, un viņas izturēšanās sabiedrībā ir ļoti nepiespiesta, kas lika cerēt par liberālāku un mērenāku īstenoto politiku, tomēr netika piepildītas, jo pēdējos mēnešus Ziemeļkoreja atkal sagādājusi pamatīgas galvassāpes pasaules lielvarām.

foto: REUTERS
Kima Irsena un Kima Čenira portreti Ziemeļkorejā.

Vēl otrdien ANO Drošības padome vienbalsīgi nosodīja Ziemeļkorejas jaunāko raķetes izmēģinājumu, kurā izšautā raķete pārlidoja Japānas teritoriju un pieprasīja Phenjanai apturēt tās ballistisko raķešu programmu.

foto: REUTERS
2017. gadā Ziemeļkorejas amatpersonu publicētā fotogrāfija no kāda gājiena.

Drošības padomes, kurā ir 15 dalībvalstis, vienprātība tika panākta, kad Krievija un Ķīna piekrita parakstīt paziņojumu, kurā nosodīta izolētā Ziemeļkorejas režīma rīcība.

ASV izstrādātajā paziņojumā atzīmēts, ka ar šo izmēģinājumu ir pārkāptas vairākas iepriekšējās Drošības padomes rezolūcijas, tomēr tas uzreiz nenovedīs līdz jaunām vai pastiprinātām sankcijām pret Phenjanu.

Jaunākie foto no Ziemeļkorejas

Tā rit dzīve Phenjaņā. 2016.gada aprīlis.

gallery icon
80