foto: Ekrānuzņēmums
Gruzija asi nosoda Putina vizīti separātiskajā Abhāzijā
Vladimirs Putins tiekas ar Abhāzijas līderi Raulu Hadžimbu.
Pasaulē
2017. gada 9. augusts, 01:01

Gruzija asi nosoda Putina vizīti separātiskajā Abhāzijā

LETA

Gruzija otrdien asi kritizēja Krievijas prezidenta Vladimira Putina vizīti separātiskajā Abhāzijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Putins otrdien apmeklēja kūrortpilsētu Bičvintu, lai Krievijas un Gruzijas kara sākuma devītajā gadadienā tiktos ar Abhāzijas līderi Raulu Hadžimbu.

Gruzijas Ārlietu ministrija nosodīja Putina vizīti kā "cinisku rīcību", norādot, ka tā atspoguļo Maskavas "apzināti pret Gruziju vērstās politikas" turpinājumu.

Ministrija pieprasīja Krievijai pārtraukt "provokatīvo rīcību" un aicināja starptautisko sabiedrību reaģēt uz Maskavas "agresīvajiem soļiem".

foto: Ekrānuzņēmums
Vladimirs Putins tiekas ar Abhāzijas līderi Raulu Hadžimbu.

Putins tikmēr televīzijā pārraidītos komentāros uzsvēra, ka Krievija "stingri garantē Abhāzijas drošību un pašpietiekamību, tās neatkarību. Esmu pārliecināts, ka tas turpināsies nākotnē".

Abhāzija un Dienvidosetija pasludināja neatkarību no Gruzijas 90.gadu sākumā, taču šīs separātiskās republikas pastāv ar Krievijas militāru un finansiālu atbalstu un tajās ir izvietots Krievijas karaspēks.

Pēc 2008.gada kara ar Gruziju Krievija atzina Abhāziju un Dienvidosetiju par neatkarīgām valstīm, taču vēl tās atzīst tikai Nauru, Nikaragva un Venecuēla. Pārējā pasaule Abhāziju un Dienvidosetiju uzskata par Gruzijas sastāvdaļu "de iure".