foto: EPA
Jaunākās aptaujas: franči par savu prezidentu, visticamāk, ievēlēs 39 gadus veco Makronu
Beļģijas raidorganizācija: Balsotāju aptaujās Makrons apsteidz Lepēnu, turklāt visai ievērojami.
2017. gada 7. maijs, 18:02

Jaunākās aptaujas: franči par savu prezidentu, visticamāk, ievēlēs 39 gadus veco Makronu

LETA

Atbilstoši balsotāju aptaujām, kas veiktas svētdien vēl pirms balsošanas beigām, Francijas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā centrists Emanuels Makrons apsteidz galējo labējo Marinu Lepēnu, pavēstīja Beļģijas raidorganizācija RTBF .

Francijas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā svētdien līdz plkst.17 pēc vietējā laika (plkst.18 pēc Latvijas laika) nobalsojuši 65,3% vēlētāju un tas ir mazāk nekā šajā pat laika sprīdī pirmajā kārtā un 2012.gada vēlēšanās, liecina Iekšlietu ministrijas aplēses.

Līmenis ir par 6,6 procentpunktiem zemāks nekā 2012.gada vēlēšanu otrajā kārtā un par četriem procentpunktiem zemāks nekā šā gada balsošanas pirmajā kārtā 23.aprīlī.

Atbilstoši balsotāju aptaujām, kas veiktas svētdien vēl pirms balsošanas beigām, Francijas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā centrists Emanuels Makrons apsteidz galējo labējo Marinu Lepēnu, pavēstīja Beļģijas raidorganizācija RTBF.

Vēl piektdien publicētie sabiedriskās domas aptauju rezultāti liecināja, ka Makrons vēlēšanu otrajā kārtā uzvarēs, saņemot 62% balsu, bet Lepēna iegūs 38% balsu.

Emanuels Makrons un viņa sieva Brižita prezidenta kampaņā un sadzīvē

Francijas prezidenta amata kandidāts Makrons (39) un viņa sieva, par pašu 24 gadus vecākā Brižita. Abi samīlējās, kad Makrons bija ...

gallery icon
44