Skandāls Igaunijā: policija taranēja motociklistu. Pareiza rīcība vai visatļautība?
Pasaulē
2017. gada 27. aprīlis, 19:07

Skandāls Igaunijā: policija taranēja motociklistu. Pareiza rīcība vai visatļautība?

LETA

Igaunijas premjers un parlamenta Tieslietu komisijas vadītājs aizstāv policijas rīcību, ar taranēšanu apturot motociklistu

Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass un parlamenta Tieslietu komisijas vadītājs Januss Karilaids pirmdien uzteica policijas rīcību, ar taranēšanu apturot motociklistu, kurš piektdienas vakarā ar ātrumu 200 kilometri stundā bēga no policijas, apdraudot sevi, savu pasažieri un citus cilvēkus.

"Šajā gadījumā motociklists ilgstoši nepamatoti ignorēja policijas lūgumu apstāties, braucot lielā ātrumā, tādēļ apdraudot savu dzīvību, pasažieres dzīvību un visu apkārt esošo dzīvības," Ratass norādīja sociālās saziņas vietnēs, paužot atzinību policijas darbinieku izlēmīgajai rīcībai, "kas novērsa smagākas sekas".

"Atbildība par situācijas radīšanu un nevainīgu cilvēku dzīvību apdraudēšanu pilnībā gulstas uz motociklistu, kura uzvedība bija bīstama un kuram ir jāizdara nopietni secinājumi par notiekošo," piebilda Igaunijas premjerministrs.

Arī Igaunijas parlamenta Tieslietu komisijas vadītājs uzsvēra, ka situācijā iesaistītie policisti ir pelnījuši atzinību. Viņš kā pilnīgi neizprotamas noraidīja bažas, ka Igaunijas kļūst par valsti, kur policijai ir visatļautība.

Karilaids teica, ka policijas rīcība patiešām bijusi riskanta, tomēr tā bija izsvērta un nepieciešama, lai apturētu motociklistu, kurš apdraudēja dzīvības un pilnībā ignorēja likumu. Viņš uzteica policijas darbinieku prasmes konkrētajā situācijā.

Viņš arī atzina, ka ir pārsteigts un apbēdināts, ka sabiedrībā daļa cilvēku attaisno motociklista rīcību un vaino policiju par visatļautību.

Igaunijas policijas mikroautobuss piektdienas vakarā taranēja motociklu BMW, kurš bēga no policijas, ātrumam sasniedzot pat 200 kilometrus stundā. Sadursmes rezultātā 22 gadus veca vīrieša vadītais motocikls apgāzās un viņa 22 gadus vecā pasažiere guva vieglas traumas.

Pēc incidenta motociklists sociālās saziņas vietnēs centās iegūt sabiedrības atbalstu, apsūdzot policiju par divu jaunu cilvēku dzīvības lieku apdraudējumu, kad tā mēģināja apturēt viņa vadīto transportlīdzekli.