foto: AFP
Kamēr tauta mirst badā, Venecuēla ziedojusi naudu Trampa inaugurācijai
Krīze Venecuēla.
Pasaulē
2017. gada 20. aprīlis, 00:16

Kamēr tauta mirst badā, Venecuēla ziedojusi naudu Trampa inaugurācijai

LETA

Lai gan Venecuēlas prezidentam Nikolasam Maduro ir grūtības pabarot tautu, viņa sociālistu administrācijai izdevās atrast 500 tūkstošus ASV dolāru, ko ziedot ASV prezidenta Donalda Trampa inaugurācijai, liecina trešdien publicēti Trampa inaugurācijas komitejas dati.

Krīzes ainiņas Venecuēlā - naudas čupas un ieprikšanās kaimiņu Kolumbijā

gallery icon
35

Protesti un marodierisms Venecuēlā

Venecuēlā pēc vardarbīgajiem protestiem aizturēti vairāk nekā 300 cilvēku.

gallery icon
15

Tūkstošiem venecuēliešu dodas uz Kolumbiju pēc pārtikas

130 000 venecuēliešu pagājušajās brīvdienās devušies pāri robežai uz Kolumbiju, lai iepirktu savā valstī par deficītu kļuvušās pārtikas preces un ...

gallery icon
23

Saskaņā ar šiem datiem "Citgo Petroleum", kas ir Venecuēlas valsts naftas kompānijas PDVSA meitsabiedrība ASV, bija viens no lielākajiem korporatīvajiem līdzekļu ziedotājiem Trampa inaugurācijas ceremonijai.

PDVSA nesen piedāvāja apmēram 50% "Citgo" akciju paketi kā ķīlu par 1,5 miljardu dolāru aizdevumu no Krievijas firmas "Rosņeft". Šo darījumu kritizēja ASV republikāņi, kuri ir satraukti, ka tas dotu iespēju Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam pārņemt kontroli pār amerikāņu naftu.

Maduro, kurš apsūdz ASV mēģinājumos viņu gāzt, tomēr ir centies uzturēt labas attiecības ar Trampu. Savukārt Tramps pēdējā laikā ir pastiprinājis Venecuēlas valdības kritiku.