Ukrainas iekšlietu ministrs lamājis vācu policistus un sakāvies ar viņiem
Ukrainas iekšlietu ministrs Jurijs Lucenko
2009. gada 11. maijs, 10:50

Ukrainas iekšlietu ministrs lamājis vācu policistus un sakāvies ar viņiem

Jauns.lv

Ukrainas iekšlietu ministrs Jurijs Lucenko šomēnes Frankfurtes lidostā lamājis vācu policistus un sakāvies ar viņiem, ziņoja Vācijas prese.

Laikraksts "Bild" informēja, ka Lucenko un viņa 19 gadus vecais dēls 4.maijā lamājuši policistus, būdami alkohola reibumā. Tas notika pēc tam, kad aviokompānijas "Lufthansa" lidmašīnas kapteinis atteicās viņus ielaist lidmašīnā tālākam lidojumam uz Dienvidkorejas galvaspilsētu Seulu.

""Lufthansa" stjuarte pēc konsultēšanās ar lidmašīnas kapteini neļāva iereibušajiem vīriešiem lidot tālāk," ziņoja Minhenes žurnāls "Focus". Atbildot uz to, ministra dēls sācis lamāt stjuarti un viņas kolēģus un metis uz viņu mobilo telefonu.

Frankfurtes policijas ziņojumā Vācijas iekšlietu ministram Volfgangam Šoiblem arī teikts, ka Lucenko lietojis aizvainojošus un rasistiskus izteicienus, piemēram, "nacistu cūkas".

Stjuartes izsauktā apsardzes patruļa nespēja nomierināt abus Ukrainas pilsoņus, un tai palīdzēja divi federālās policijas pārstāvji, kas nejauši atradās tuvumā.

Četri drošības spēku pārstāvji tika ievainoti, bet Lucenko ar dēlu tika aizvesti uz policijas iecirkni.

Ukrainas Iekšlietu ministrija paziņoja, ka "nekāds kautiņš dzērumā nav noticis", tomēr policijas ziņojumā Vācijas iekšlietu ministram teikts, ka Ukrainas iekšlietu ministrs un viņu pavadošās personas bijušas pilnīga reibuma stāvoklī. Ziņojumā arī uzskaitīti Lucenko minētie "nacistiskie un rasistiskie tēli" un viņa sitieni policistiem.

BNS