2009. gada 3. jūnijs, 10:59

Terorists draudējis uzspridzināt Air France lidmašīnu

Jauns.lv

Neilgi pirms katastroras virs Atlantijas okeāna kādam citam Air France reisam draudēts ar sprādzienu.

Terorists draudējis ar sprādzienu

Pāris dienas, pirms Air France lidmašīna, kas lidoja no Riodežaneiro uz Parīzi pazuda no radaru ekrāniem, kādai citai šīs aviokompānijas lidmašīnai ar sprādzienu draudēja "telefona terorists".

27. maija lidojums no Buenosairesas uz Parīzi tika aizkavēts. Pārbaude ilga aptuveni pusotru stundu, tomēr spridzeklis netika atrasts, un lidmašīna devās uz Parīzi.

Atlūzas var būt 4700 metru dziļumā

Lidmašīna Airbus A-330 pazuda naktī uz pirmdienu, un vakar aptuveni tūkstoš kilometru attālumā no Brazīlijas krastiem tika atrastas tās atlūzas. Sākotnēji tika ziņots, ka pirmais kuģis šajā vietā varētu ierasties ap 11.00 pēc vietējā laika (17.00 pēc Latvijas laika), tomēr slikto laika apstākļu dēļ avārijas vietas apsekošana var aizkavēties. Maksimālais dziļums vietā, kur atrastas atlūzas, ir 4700 metru.

Lidmašīnā bija pasažieri no 32 valstīm

Galīgais saraksts ar cilvēku vārdiem, kas atradušies lidmašīnā, vēl nav publicēts. Gaisa kuģī bija 12 ekipāžas locekļi un 216 pasažieri no 32 valstīm, tajā skaitā 72 franči, 59 brazīlieši, 26 vācieši, deviņi itāļi, deviņi ķīnieši, seši šveicieši, pieci libānieši, pieci briti, četri ungāri, trīs īri, trīs norvēģi, trīs slovāki, pa diviem pilsoņiem no Spānijas, Marokas, Polijas un ASV, kā arī austrietis, argentīnietis, beļģis, holandietis, dānis, Gambijas iedzīvotājs, īslandietis, kanādietis, rumānis, turks, krievs, filipīnietis, horvāts, zviedrs, dienvidafrikānis un igaunis.

Saņem SMS no pasažieriem

Vairāki šā reisa pasažieri saviem tuviniekiem sūtījuši īsziņas ar frāzēm "es tevi mīlu" un "man bail". Tomēr nav noskaidrots, vai tas ir saistīts ar katastrofu. Tāpat iespējams, ka dažiem pasažieriem vienkārši bijis bail lidot. Visticamāk, ka īsziņas sūtītas pirms vai uzreiz pēc lidmašīnas pacelšanās.

Tēmas