2009. gada 7. jūnijs, 14:21

Atlantijas okeānā turpina meklēt bojāgājušos un atlūzas no avarējušās Francijas pasažieru lidmašīnas

Jauns.lv

Atlantijas okeānā svētdien turpinās šonedēļ avarējušās Francijas pasažieru lidmašīnas atlūzu un bojāgājušo pasažieru un apkalpes locekļu meklēšana pēc tam, kad sestdien Brazīlijas gaisa spēki atrada divus bojāgājušos un lidmašīnas atlūzas, paziņoja Brazīlijas amatpersonas.

Abi atrastie bojāgājušie ir vīrieši, viņi vēl nav identificēti. Atrasto atlūzu vidū ir pasažieru krēsli, ka arī daļa spārna. Meklēšanā ir iesaistītas lidmašīnas un kuģi.

Jau vēstīts, ka aviosabiedrības "Air France" laineris "Airbus A330-200" ar 228 cilvēkiem - 216 pasažieriem un 12 apkalpes locekļiem - naktī no pagājušās svētdienas uz pirmdienu bija ceļā no Riodežaneiro lidostas Brazīlijā uz Parīzes Šarla de Golla lidostu, kad iekļuva vētras radītā spēcīgā turbulencē un nosūtīja vairāk nekā 20 automātiskus ziņojumus, ka cita pēc cita pārtrauc darboties visas lidmašīnas sistēmas. Pēc tam ar aviolaineri pārtrūka sakari un tas pazuda no radaru ekrāniem.

Civilās aviācijas eksperti un varas iestāžu pārstāvji joprojām nav pārliecināti par iespējamiem lidmašīnas avārijas cēloņiem. Versiju vidū ir nepareizi izvēlēts ātrums un zibens spēriens.

Pēc "Air France" sniegtās precizētās informācijas, 11 apkalpes locekļi bijuši Francijas pilsoņi, bet viens - Brazīlijas pilsonis.

Savukārt no lidmašīnas pasažieriem 61 bija Francijas, 58 Brazīlijas, 26 Vācijas, deviņi Itālijas, deviņi Ķīnas, seši Šveices, pieci Libānas, pieci Lielbritānijas, četri Ungārijas, trīs Īrijas, trīs Norvēģijas, trīs Slovākijas, divi ASV, divi Marokas, divi Polijas, viens Argentīnas, viens Austrijas, viens Beļģijas, viens Dānijas, viens Dienvidāfrikas Republikas, viens Dienvidkorejas, viens Filipīnu, viens Gambijas, viens Horvātijas, viens Igaunijas, viens Īslandes, viens Kanādas, viens Krievijas, viens Nīderlandes, viens Rumānijas, viens Turcijas un viens Zviedrijas pilsonis.

Šī ir upuru ziņā lielākā aviokatastrofa kopš 2003.gada 19.februāra, kad Irānā nolaišanās laikā netālu no Kermanas lidostas valsts dienvidaustrumos nogāzās bruņoto spēku transportlidmašīna "Il-76", un gāja bojā visi 302 cilvēki, kas tajā atradās.


BNS

Tēmas