Mākslinieks pēc atmiņas zīmē detalizētu Ņujorkas panorāmu! VIDEO
Pasaulē
2009. gada 29. oktobris, 05:43

Mākslinieks pēc atmiņas zīmē detalizētu Ņujorkas panorāmu! VIDEO

Jauns.lv

Kāds Lielbritānijā dzimis mākslinieks, kuram trīs gadu vecumā tika diagnosticēts autisms, pēc 20 minūšu brauciena helikopterā zīmē detalizētu Ņujorkas panorāmu, vadoties tikai pēc savas atmiņas.

Stīvena Viltšīra īpašais talants atklājās skolas gados, kad pēc klases ekskursijas viņš uzzīmēja krāšņo koncertzāli "Royal Albert Hall". Viltšīrs spēj zīmēt un gleznot detalizētas dabas un pilsētas ainavas, vadoties tikai pēc savas fotogrāfiskās atmiņas. Māksliniekam pietiek vienu reizi paskatīties uz objektu, lai ar lielu precizitāti to uzzinātu uz lapas.

Iepriekš Viltšīrs radījis Londonas, Losandželosas, Sidnejas un Honkongas ainavu skices, tomēr, kā atklāj mākslinieks, viņu iedvesmo Ņujorkas arhitektūra un pilsētas plānojums. "Ņujorka ir jauka, skaista pilsēta, kvadrātveida gatves, augstās ēkas, debesskrāpji. "Empire State Building" man patīk visvairāk. Ņujorkas dzeltenie taksometri un lielās mašīnas,” paskaidroja mākslinieks.

Vairāk kā sešus metrus garā Ņujorkas panorāma ir devītais un pēdējais Viltšīra darbs mākslinieka debesskrāpju skiču sērijā. Kaut gan Viltšīrs dzīvo un galvenokārt strādā Londonā, pret amerikāņu kultūru viņš lolo īpašas jūtas. Kamēr viņš strādā, mūzikas atskaņotājā "iPod" skan blūzs, septiņdesmito gadu fankmūzika un R&B. Mākslinieks, kurš pašreiz strādā Prata institūtā Bruklinā, cer pabeigt darbu pie Ņujorkas skices nedēļas laikā un atklāt to televīzijas kanālā CBS programmā "Early Show".

LETA