Īslandieši masveidā izmantoja pēdējo iespēju pamieloties "McDonald's" restorānos
Pasaulē
2009. gada 2. novembris, 14:00

Īslandieši masveidā izmantoja pēdējo iespēju pamieloties "McDonald's" restorānos

Jauns.lv

Īslandieši nedēļas nogalē masveidā pārpludināja valsts trīs vienīgos "McDonald's" restorānus. Viņi izmantoja pēdējo iespēju, lai pamielotos ar burgeriem un kartupeļiem...

Jau ziņojām, ka visi trīs Īslandes "McDonald's" restorāni tika slēgti 1.novembrī, jo valstī valdošais ekonomiskais sabrukums, izraisīja strauju izmaksu pieaugumu. Simtiem iedzīvotāju, kas stāvēja rindās, radīja pat satiksmes sastrēgumus ap ēstuvēm. "Es šeit strādāju sešus gadus un nekad man nav bijis jāstrādā tik daudz, kā šajās pēdējās dienās," sacīja viena no restorāna darbiniecēm. Ēdāju bija tik daudz, ka restorānos izbeidzās šī restorāna slavenāko burgeru "Big Mac" krājumi. "Mēs šeit atnācām, lai atvadītos," sacīja kāds klients, sēžot ar diviem draugiem pie galda, kas bija noklāts ar 12 čīzburgeriem.

Īslandes tirgus ir pārāk mazs, lai ražotu nepieciešamos produktus. Firmai "McDonald's" ir vajadzīgi visi resursi saviem restorāniem, arī iesaiņojums, gaļa, dārzeņi un siers, un tas ir jāieved.  Restorāni savas preces ieveda no Vācijas, taču nu cenas ir divkāršojušās, jo, kā zināms, kronas vērtība ir krietni samazinājusies. Kopš 2008.gada marta, ja rēķina Īslandes kronās, eiro ir kļuvis gandrīz par 80% dārgāks.

Pirmais "McDonald's" restorāns Īslandē tika atvērts 1993.gadā, un tā pirmo burgeru ēda toreizējais premjerministrs Dāvids Odsons.

kasjauns.lv