Pasaulē
2009. gada 20. novembris, 11:45

ANO tiesa Karadžičam nozīmē advokātu

Jauns.lv

ANO Starptautiskais kriminālnoziegumu tribunāls bijušajai Dienvidslāvijai (ICTY) ceturtdien bijušā serbu līdera Radovana Karadžiča aizstāvībai nozīmēja britu advokātu Ričardu Hārviju.

"Tiesas ierēdnis mūs šodien informēja, ka ir izvēlēts Ričards Hārvijs," paziņoja Karadžiča padomnieks Marko Sladojevičs.

Jau vēstīts, ka bijušā serbu līdera process sākās 26.oktobrī, tomēr Karadžičs atteicās pamest cietumu, sakot, ka nav paguvis iepazīties ar kopumā miljons lappušu biezās lietas materiāliem, tādēļ tiesa nosprieda, ka Karadžiča aizstāvībai jāieceļ advokāts. Tagad prāvas izskatīšana atlikta līdz 1.martam.

Tomēr, kā norādīja Sladojevičs, neskatoties uz tiesas lēmumu, "Karadžiča kungs negrasās sadarboties ar ierēdņa iecelto advokātu (..). Viņš joprojām pieprasa ICTY reģistrēto advokātu sarakstu, lai pats varētu izvēlēties".

Ieceltais jurists iepriekš strādājis vairākos Lielbritānijas un starptautiskajos tiesas procesos krimināltiesību un cilvēktiesību jomā. Viņš ICTY arī aizstāvējis kara noziegumos apsūdzētos Kosovas albāņus.

LETA


Tēmas