Sadalītas „Grammy” balvas, dziedātāja Bejonsē dominē
Pasaulē
2010. gada 1. februāris, 09:51

Sadalītas „Grammy” balvas, dziedātāja Bejonsē dominē

Jauns.lv

ASV pilsētā Losandželosā svētdien notika 52. ikgadējā "Grammy" balvu piešķiršanas ceremonija, kurā dominēja dziedātāja Bejonsē ar balvām sešās kategorijās.

­

Kantrīmūzikas dziedātāja Teilore Svifta tika godalgota četrās kategorijās.

Bejonsē, kas bija nominēta balvām 10 kategorijās, saņēma gada dziesmas balvu un balvas labākā sieviešu R&B vokālā izpildījuma kategorijā un labākās R&B dziesmas kategorijā par dziesmu "Single Ladies (Put a Ring On It)". Viņas albums "I Am ... Sasha Fierce" tika godalgots labākā mūsdienīgā R&B albuma kategorijā, dziesma "At Last" - par labāko tradicionālo R&B vokālo izpildījumu, bet dziesma "Halo" - par labāko sieviešu popmūzikas vokālo izpildījumu.

20 gadus vecā Svifta, kas bija nominēta astoņās kategorijās, ieguva gada albuma balvu par savu albumu "Fearless", kas tika godalgots arī kā labākais kantrīmūzikas albums. Viņa arī saņēma balvu labākā sieviešu kantrīmūzikas vokālā izpildījuma kategorijā par savu singlu "White Horse", kas tika apbalvots arī kā labākā kantrīmūzikas dziesma.

"Grammy" balvu gada ieraksta kategorijā saņēma grupa "Kings of Leon" par ierakstu "Use Somebody".

Ņujorkas dziedātāja "Lady Gaga" saņēma divas "Grammy" balvas - labākā deju ieraksta kategorijā par "Poker Face" un labākā deju albuma kategorijā par albumu "The Fame".

"Black Eyed Peas" saņēma balvas trijās kategorijās - par labāko īso mūzikas video, labāko popmūzikas izpildījumu duetā vai grupā, un labāko popmūzikas vokālo albumu.

Indijas komponists A.R. Rahmans saņēma divas "Grammy" balvas par mūziku filmai "Graustu miljonārs" ("Slumdog Millionaire").

Mirušajam popmūziķim Maiklam Džeksonam tika piešķirta "Grammy" balva par mūža ieguldījumu, kuru saņēma viņa vecākie bērni - Prinss Maikls un Parisa.

Kasjauns.lv/BNS

­

­

­