10 apbrīnojamākie "YouTube" video
Pasaulē
2010. gada 8. februāris, 06:04

10 apbrīnojamākie "YouTube" video

Jauns.lv

Ik dienu pasaulē notiek apbrīnojamas lietas, dažādas katastrofas un neizskaidrojami notikumi. Pateicoties videokameru un interneta tehnoloģiju attīstībai, mums ir iespēja būt lieciniekiem šiem fantastiskajiem notikumiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
10. Pola Pota uzvara britu talantu šovā

Britu tenors Pols Pots uzvarēja pirmajā „Britain’s Got Talent” šovā. Pirms konkursa viņš bija vienkāršs mobilo tālruņu pārdevējs, bet pēc šova kļuva par īstu zvaigzni, devās pasaules tūrē, sniedzot 97 koncertus 85 pilsētās 23 valstīs. Viņa pirmais albums sasniedza 1. vietu pārdošanas topos 13 pasaules valstīs. Līdzīgs liktenis vēlāk piemeklēja arī Sjūzenu Boilu.

9. Sērfošana cunami viļņos

Maiks Pārsons ir viens no apbrīnojamākajiem sportistiem. Viņš ir lielo viļņu sērferis un viens no labākajiem šajā disciplīnā. Sevišķi slavenu visā pasaulē viņu padarīja video, kurā viņš sērfo 65 pēdas augstos viļņos Havaju salu pludmales piekrastē. Video filmēts no helikoptera un ir 100% autentisks. Tobrīd tas bija lielākais vilnis, kādā sērfots, bet 2008. gadā Pārsons savu rekordu laboja.

8.Etiopijas lidsabiedrības 961.reisa avārija

1996.gada 23.novembrī trīs etiopijas pilsoņi nolaupīja reisu 961. Draudot ar mākslīgu spridzekli, uzbrucēji pieprasīja lidot uz Austrāliju. Pilots paskaidroja, ka tik tālam lidojumam nepietiks degvielas, bet nolaupītāji šos brīdinājumus ignorēja. Pilots pa kluso mainīja kursu un devās uz Komoro salām, kuras atrodas starp Madagaskaru un Āfriku. Degvielai praktiski beidzoties, lidmašīna salas sasniedza. Pilotam nācās veikt piespiedu nolaišanos. Lidmašīnai nolaižoties ūdenī, dzinējs aizķēra koraļļu rifu, liekot lidaparātam sasvērties uz kreiso pusi un salūzt uz pusēm. 125 no 175 pasažieriem un apkalpes locekļiem negadījumā mira. Tūrists, kurš šo notikumu iemūžināja, sākumā domāja, ka krītošā lidmašīna ir aviācijas šova sastāvdaļa.

7. Zemes nogruvums Japānā

Zemes nogruvumi Japānā nav retums. Tomēr daudzas maģistrāles būvētas kalnu serpentīnos. Video redzams, kā zemes nogruvums savā ceļā iznīcina visu, tostarp 168. šoseju.  

6. Vienpadsmitā septembra terorakts ASV

Divas lidmašīnas ietriecās Pasaules Tirdzniecības centra debesskrāpju Dvīņu torņos. 2001. gada 11. septembra notikumi joprojām uzskatāmi par vienu no briesmīgākajiem teroraktiem pasaules vēsturē. Teroristiskās organizācijas „Al Qaeda” pašnāvnieki nolaupīja četras lidmašīnas. Divi lidaparāti ietriecās Pasaules Tirdzniecības centra debesskrāpjos, viena lidmašīna ietriecās Pentagona ēkā, bet ceturtā lidaparāta pasažieri izjauca teroristu plānus un lidmašīna nokrita klajā laukā, nesasniegusi mērķi. Teroraktos dzīvību zaudēja gandrīz 3000 iedzīvotāju un 19 teroristi pašnāvnieki.

5. Spoku auto

Šī pakaļdzīšanās likuma sargiem paliks atmiņā uz mūžu, jo dīvainie notikumi ir grūti izskaidrojami. Automašīna, kurai policija dzinās pakaļ, nenormāli strauji brīžiem paātrināja, brīžiem samazināja braukšanas ātrumu, tad, kādā brīdī pagriezās braukšanai pretējā virzienā un uz brīdi neizskaidrojamā veidā pazuda. Nedaudz vēlāk automašīna atkal parādījās un pakaļdzīšanās beigās nogriezās kādā autostāvvietā. Policistiem likās, ka vajāšana ir galā, jo autostāvvietu no visām pusēm ieskāva žogs, taču neizskaidrojamā veidā iebraucot stāvvietā policija atdūrās žogā, bet vajātais auto jau atradās aiz žoga un strauji attālinājās. Žogs nevienā vietā nebija bojāts un tajā nebija nevienu vārtu vai caurumu, pa kuru automašīna būtu varējusi izbraukt.

4. Lauva Kristians

1969. gadā Džons Rendals un Entonijs Burks iegādājās lauvu mazuli. Viņi audzināja Kristianu savās mājās un pēc gada, kad lauva kļuva pārāk liels, lai dzīvotu starp cilvēkiem, saimnieki viņu nogādāja savvaļā. Vēlāk, uzzinot, ka lauva veiksmīgi iedzīvojies savā dabiskajā vidē, Džons ar Entoniju nolēma doties bijušo mīluli apciemot. Viņiem līdzi devās arī dokumentālā kino filmēšanas grupa. Daudzi eksperti saimniekus brīdināja, ka lauva viņus vairs neatcerēsies un tikšanās ar lauvu varētu būt bīstama. Tomēr realitāte izrādījās cita. Aizkustinošajos kadros redzams, kā lauva lēnām tuvojas saviem bijušajiem saimniekiem, līdz priecīgs metas tiem ap kaklu. Lauva atcerējās savus saimniekus pat pēc tik ilga atšķirtībā pavadīta laika.

3. Kosmosa kuģa eksplozija

Šis bija 25.oficiālais ASV kosmosa kuģa starts. Īpašās NASA programmas ietvaros kosmosā bija jādodas arī amerikāņu skolotājai Kristai Makolifai, kura uzvarēja konkursā „Skolotājs izplatījumā”. Vairākas reizes kosmosa kuģa starts tehnisku problēmu dēļ tika atcelts, līdz beidzot par startēšanas datumu tika izraudzīts 1986. gada 28. janvāris. 73 sekundes pēc starta kosmosa kuģis pārlūza uz pusēm un eksplodēja, nogalinot visus septiņus ekipāžas locekļus. Šis ir viens no visdārgākajiem un traģiskākajiem negadījumiem ASV vēsturē.

2. 2004. gada Indijas okeāna cunami postošie viļņi

2004. gada 26. decembrī 9,3 balles spēcīga zemestrīce satricināja Sumatras rietumu piekrasti Indonēzijā. Pazemes grūdieniem sekoja postoši cunami viļņi, kas sasniedza lielāko daļu Indijas okeāna piekrastes. Šī ir viena no postošākajām dabas katastrofām vēsturē, kurā dzīvību zaudēja 225 tūkstoši cilvēku 11 valstīs. Diemžēl, arī šā gada sākumā notikusī zemestrīce Haiti prasījusi jau vairāk nekā 200 000 cilvēku dzīvību.

Šokējošajā video redzams, kā vilnis sasniedz piekrasti un ļauj apjaust šīs postošās dabas stihijas patiesos spēkus.

1.Dzīvnieku cīņa Āfrikā

2004. gadā uzņemtajā video redzami unikāli kadri. Tajos redzama episka cīņa starp lauvām, bifeļiem un diviem krokodiliem. Viss sākas ar to, ka lauvas uzbrūk bifeļu mazulim un iegāž to ūdenī, cenšoties nogalināt un saplosīt. Tad pēkšņi no ūdens laupījumam uzglūn divi krokodili. Lauvām medījumu izdodas pasargāt un izvilkt krastā, kur viņām uzglūn atriebi alkstošs bifeļu bars. Šis patiesi ir unikāls video, kurā redzama savvaļas dzīvnieku patiesā cīņa par izdzīvošanu.


Kasjauns.lv