Pasaulē
2010. gada 6. aprīlis, 09:44

"Apple" pirmajā tirdzniecības dienā pārdevusi vairāk nekā 300 000 "iPad"

Jauns.lv

Kompānija "Apple" sestdien, pirmajā tirdzniecības dienā Amerikas Savienotajās Valstīs, pārdevusi vairāk nekā 300 000 jauno planšetdatoru "iPad".

Šie dati ietver iepriekšējos pasūtījumus, kā arī kopējo pārdošanas apjomu "Apple" veikalos, pirmdien paziņojusi kompānija.

Turklāt "iPad" lietotāji lejupielādējuši vairāk nekā miljonu aplikāciju interneta veikalā "App Store" un pāri par ceturtdaļmiljonu elektronisko grāmatu "Apple" tiešsaistes veikalā "iBookstore".

"iPad" tirdzniecība kompānijas mazumtirdzniecības veikalos un ASV elektronikas veikalu tīklā "Best Buy" tika uzsākta sestdien agri no rīta. "iPad" pieprasījums jau pirms tirdzniecības sākuma pārsniedza kompānijas prognozes, un pirmdien interneta veikalā "Apple Store" tika izvietots brīdinājums, ka jaunus pasūtījumus klienti varēs saņemt tikai pēc 12.aprīļa vai aprīļa beigās - atkarībā no modeļa.

"Apple" norādījusi, ka abu planšetdatoru modeļu tirdzniecība aprīļa beigās tiks uzsākta arī Austrālijā, Lielbritānijā, Kanādā, Francijā, Vācijā, Itālijā, Japānā, Spānijā un Šveicē, bet citās valstīs - šā gada laikā.

Kā ziņots, "Apple" vadītājs Stīvs Džobss jauno kompānijas planšetdatoru "iPad" prezentēja 27.janvārī, to nodēvējot par revolucionāru ierīci.

"iPad" tā lietotājiem nodrošina iespēju skatīties video, klausīties mūziku, spēlēt spēles, lietot internetu vai lasīt elektroniskās grāmatas.

Turklāt planšetdators ir savietojams ar vairumu no 150 000 aplikāciju, kas paredzētas mūzikas atskaņotājiem "iPod" un viedtelefoniem "iPhone".

LETA