Pasaulē
2010. gada 13. maijs, 08:24

Sācies Kannu kinofestivāls

Jauns.lv

Francijas kūrortpilsētā Kannās trešdienas vakarā sākās ikgadējais kinofestivāls, kas tika atklāts ar režisora Ridlija Skota filmas "Robin Hood" ("Robins Huds") izrādi, kurā Rasels Krovs tēlo leģendāro angļu laupītāju, bet Keita Blanšeta - lēdiju Merianu.

Festivāls ilgs 12 dienas līdz 23.maijam, kad Tima Bērtona vadīta žūrija no 19 filmām izvēlēsies uzvarētāju, kas saņems festivāla galveno balvu - Zelta palmas zaru (Palme d'Or).

Starp šo filmu režisoriem ir irānis Abass Kiarostami, briti Maiks Lī un Kens Loučs, amerikānis Dags Laimens, meksikānis Alehandro Gonsaless-Inaritu un japānis Takesi Kitano, dienvidkorejieši Lī Čangdongs un Ims Sangsū.

Filmu "Robins Huds" festivālā demonstrē ārpus konkursa, tāpat kā Olivera Stouna kinolenti "Wall Street: Money Never Sleeps" ("Volstrīta: Nauda nekad neguļ").

Uz "Robina Huda" izrādi ieradās Eva Longorija, Bolivudas skaistulis Aišaurja Rai-Bačans, Selma Hajeka, Helena Mirena un citi slaveni aktieri. Filmas režisors Ridlijs Skots nevarēja ierasties Kannās ceļa ievainojuma dēļ.

Ir gaidāms, ka Kannu festivālā būs klāt tādas slavenības kā Šons Penns, Miks Džegers, Naomi Votsa, Vudijs Allens un Žans Liks Godārs.

Kannu kinofestivāls notiek 63.reizi.

BNS