Interneta sensācija: bruņurupucis ūdenī atrod kameru un nofilmē video
Pasaulē

Interneta sensācija: bruņurupucis ūdenī atrod kameru un nofilmē video

Jauns.lv

Bruņurupucis Karību jūrā nejauši atradis nelielu sarkanu fotoaparātu un kļuvis par pēdējā laika skatītākā video autoru populārajā servisā YouTube.

Interneta sensācija: bruņurupucis ūdenī atrod kame...

Bruņurupucis, ūdensnecaurlaidīgajā futrālī ievietoto kameru noturējis par ēdienu un kaut kādā veidā aparātu ieslēdzis, raksta The Daily Telegraph. Rezultātā kamera iemūžināja daļu bruņurupuča ceļojuma. Līdz šim brīdim video noskatījušies jau vairāk nekā 850 000 reizes.

Pēc vairākiem mēnešiem, maijā, fotoaparātu atrada Maiami krasta apsardzes darbinieks Pols Šulcs. Izrādījās, ka kamera praktiski nebija cietusi. Šulcs noskatījās tās saturu: video un divu vīriešu fotogrāfijas, kurās viņi gatavojās niršanai, kā arī kādas ģimenes foto mājās uz dīvāna.

Ievietojot bildes dažādos interneta portālos, Šulcam izdevās noskaidrot fotoaparāta īpašnieku – Nīderlandes jūras spēku seržantu Diku Debruinu, kurš jau trešo gadu kopā ar ģimeni dzīvo Arubā. Kameru viņš pazaudēja 2009.gadā, bet bruņurupuča klips uzņemts šā gada janvārī. Šulcs pieļauj, ka video uzņemts pie Hondurasas piekrastes.

No Arubas līdz Maiami fotoaparāts ūdenī pievarējis 1800 kilometrus.


Kasjauns.lv