Šoks: Makdonalda pārtika nesāk bojāties pat pēc pusgada
Pasaulē

Šoks: Makdonalda pārtika nesāk bojāties pat pēc pusgada

Jauns.lv

Kāda Ņujorkas iedzīvotāja, kura pirms sešiem mēnešiem iegādājās maltīti ASV ātrās ēdināšanas giganta "McDonald's" restorānā, apgalvo, ka neapēstais hamburgers un frī kartupeļi ir tikpat labā stāvoklī kā dienā, kad tika nopirkti.

Šoks: Makdonalda pārtika nesāk bojāties pat pēc pu...

Šķietami neiznīcināmais hamburgers ir izbrīnījis cilvēkus visā pasaulē. Tas ticis rādīts televīzijas raidījumos un kļuvis par spraigu pārrunu objektu, cilvēkiem brīnoties, kā ēdiens varējis saglabāties svaigs pusgadu, un prātojot, vai tiešām tā īpašniece, mākslas fotogrāfe Sallija Deivisa, stāsta patiesību.

Deivisa atklāja, ka maltīti iegādājusies 10.aprīlī, lai uzņemtu fotogrāfijas. Hamburgers šī pusgada laikā ir nedaudz sarucis, taču nav manāms ne pelējums, ne smarža, un izskata ziņā tas ir tāds pats kā svaigs.

Uzņēmums "McDonalds" savā paziņojumā norādījis, ka ēdiens tiek pagatavots uz vietas restorānos un nav iespējams nodrošināt detalizētu šī gadījuma izskaidrojumu, jo nav zināmi ēdiena uzglabāšanas apstākļi.

"Baktērijas un pelējums rodas tikai noteiktu apstākļu rezultātā (..). Ja ēdiens ir vai kļūst pietiekami sauss, pelējums vai baktērijas neveidojas," vēstīts paziņojumā.

Daži apsūdz Deivisu, ka viņa to ir izdomājusi, taču fotogrāfe to noliedz.

"Es saņemu naidpilnus sūtījumus: "Tu esi krāpniece, frī kartupeļi nav tādā pašā stāvoklī!" vai "Tu to dari tikai, lai veicinātu savu karjeru!". Taču vairākums cilvēku reaģē pozitīvi un ir nobažījušies par to, ko ēd. Es nesaprotu, kādēļ man būtu jāmānās. Es vēlētos, lai cilvēki paši nopirktu vienu [hamburgeru] un veiktu to pašu eksperimentu," paziņojusi Deivisa.