Pasaulē

Kadafi līdzgaitnieki izteikuši pamiera piedāvājumu

Jauns.lv

Lībijas līderim Muamaram Kadafi tuvu stāvoši cilvēki šobrīd cenšas panākt pamieru starptautiskās koalīcijas militārās operācijas pārtraukšanai vai iegūt iespēju diktatora līdzgaitnieku drošai izkļūšanai no valsts, piektdien atklāja vārdā neminētas amatpersonas un uzņēmēji ASV un Eiropā.

Kadafi līdzgaitnieki izteikuši pamiera piedāvājumu...

Ar starpniekiem Austrijā, Lielbritānijā un Francijā Kadafi pietuvināti cilvēki cenšas panākt mierizlīgumu, lai pārtrauktu starptautiskās koalīcijas militāro misiju Lībijā, vai iespēju diktatora līdzgaitniekiem doties trimdā.

Kā stāsta uzņēmējs Rodžers Tamrass, kuram ir plaša pieredze darbā Tuvajos Austrumos, šajā procesā iesaistīts arī Kadafi vecākais dēls Seifs al Islāms un svainis Abdulla Senusi.

Kāda vārdā neminēta ASV nacionālās drošības dienestu amatpersonu apliecināja, ka Savienoto Valstu administrācija ir informēta par Kadafi dēla centieniem panākt pamieru.

Tikmēr citas amatpersonas atklāj, ka ASV un Eiropas valstu valdības pret pamiera piedāvājumiem noskaņotas rezervēti, taču šādu iespēju neizslēdz.

"Ir skaidrs, ka dažiem Kadafi ģimenes locekļiem vienmēr padomā ir plāns "B". Tas nenozīmē, ka viņi dosies prom un atsevišķi Kadafi ģimenes locekļi droši vien paliks ar savu trako tētiņu, lai arī kas notiktu," spriež kāda ASV amatpersona.

Kā jau ziņots, informāciju par Kadafi centieniem izkļūt no sarežģītās situācijas šonedēļ apstiprināja arī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone.

"Mēs esam dzirdējuši par (..) viņam tuviem cilvēkiem, kas mēģina kontaktēties ar cilvēkiem, kurus viņi pazīst visā pasaulē - Āfrikā, Tuvajos Austrumos, Eiropā, Ziemeļamerikā [un] citviet -, jautājot, ko mums darīt? Kā mēs varam no tā izkļūt? Kas notiks tālāk?" atklāja Klintone.

Viņa piebilda, ka nav dzirdējusi par paša Kadafi centieniem sazināties ar ārpasauli, taču uzsvēra, ka Vašingtonai zināms par cilvēkiem, kuri apgalvo, ka uzstājas diktatora vārdā.


LETA