Pasaulē
2011. gada 4. aprīlis, 09:28

Izmeklētāji atraduši avarējušās Riodežaneiro-Parīzes reisa lidmašīnas atlūzas

Jauns.lv

Francijas izmeklētāji svētdien paziņoja, ka atraduši aviokompānijas "Air France" lidmašīnas detaļas, kura 2009.gada jūnijā iegāzās Atlantijas okeānā, kad bija ceļā no Riodežaneiro uz Parīzi.

Riodežaneiro-Parīze lidmašīnas avārijā dzīvību zaudēja 228 cilvēki, bojā gāja vairāk nekā 30 tautību cilvēki. Lielākā daļa bija Francijas, Brazīlijas un Vācijas pilsoņi.

"Pēdējās 24 stundās veiktajā meklēšanas operācijā jūrā ekspedīcijas kuģa "Alucia" komanda atradusi lidmašīnas detaļas," teikts Francijas Izmeklēšanas un analīzes biroja (BEA) paziņojumā. "BEA izmeklētāji šīs daļas identificēja kā reisa AF 447 lidmašīnas "A330-203" vraka detaļas."

Kā pavēstīja BEA direktors Žans Pols Troadeks, izmeklētāji cer arī atrast lidmašīnas melnās kastes, jo atrastās atlūzas bijušas koncentrētas vienkopus.

Traģiskajā aviokatastrofā daļēji tiek vainoti "Airbus" lietotie slikti funkcionējošie ātruma mērinstrumenti, bet "Air France" tiek apsūdzēta par vilcināšanos, pietiekami ātri nereaģējot uz saņemtajām ziņām, ka sensori varētu būt bojāti.

Līdz šim bija atrasti tikai 3% no lidmašīnas un aptuveni 50 cilvēku mirstīgās atliekas.

LETA