Pasaulē
2011. gada 27. aprīlis, 15:30

Nokia pasaulē likvidēs 4000 darba vietu

Jauns.lv

Pasaulē lielākais mobilo telefonu ražotājs - Somijas uzņēmums "Nokia" - trešdien paziņoja, ka līdz 2012.gada beigām pasaulē likvidēs 4000 darba vietu, bet vēl 3000 darbinieku pārcels uz konsultāciju kompāniju "Accenture".

Uzņēmums norādīja, ka līdz šā gada beigām uz "Accenture" pārcels viedtelefonu platformas "Symbian" struktūrvienības darbību, tostarp 3000 darbinieku.

"Papildu tam, "Nokia" arī plāno līdz 2012.gada beigām samazināt pasaulē strādājošo skaitu par aptuveni 4000, lielāko daļu darba vietu likvidējot Dānijā, Somijā un Lielbritānijā," pavēstīja kompānija.

Darba vietu likvidēšana paredzēta jaunās stratēģijas ietvaros, kas paredz pārtraukt "Symbian" izstrādi.

11.februārī "Nokia" vadītājs Stīvens Elops paziņoja, ka noslēdzis "vērienīgas stratēģiskas partnerības" vienošanos ar ASV informācijas tehnoloģiju kompāniju "Microsoft", kuras izstrādātā "Windows Phone" kļūs par uzņēmuma galveno viedtelefonu operētājsistēmas platformu.

Elops jau iepriekš brīdināja, ka "Nokia" nepieciešamas radikālas izmaiņas, ja uzņēmums vēlas pārdzīvot nopietno konkurenci.

Savukārt pagājušajā nedēļā kompānija pavēstīja, ka līdz 2013.gadam plāno samazināt pamatdarbības izmaksas par vienu miljardu eiro (702,8 miljoniem latu), veicot korporatīvo restrukturizāciju un darba vietu likvidēšanu.

"Šī ir smaga realitāte, un mēs cieši sadarbojamies ar mūsu darbiniekiem un partneriem, lai nodrošinātu jaunas darba iespējas "Nokia" talantīgajiem cilvēkiem," trešdien sacīja Elops.

LETA