Kanibāli uz nelielas salas nogalinājuši un apēduši vācu ceļotāju
Pasaulē

Kanibāli uz nelielas salas nogalinājuši un apēduši vācu ceļotāju

Jauns.lv

Vācu dēkainis pēc piestāšanas kādā attālā Klusā okeāna salā, iespējams, kļuvis par vietējo kanibālu upuri. Uz salas kādā ugunskura vietā atrastas, iespējams, 40 gadus vecā Stefana Ramina mirstīgās atliekas.

Kanibāli uz nelielas salas nogalinājuši un apēduši...

Stefans Ramins ar Haiki Doršu kādā no saviem ceļojumiem.
Stefans Ramins ar Haiki Doršu kādā no saviem ceļojumiem.

Pieļaujams, ka vietējās cilts pārstāvji vīrieša ķermeni sacirtuši gabalos un pēc tam cepuši ugunskura liesmās, neskatoties uz apgalvojumiem, ka šī cilts no kanibālisma atteikusies jau pirms vairākām desmitgadēm.

No kauliem, žokļa, zobiem un izkusušajām zobu plombām iegūto DNS paraugu analīžu rezultāti būs zināmi vien pēc vairākām nedēļām, raksta portāls The Sun.

Mirstīgās atliekas atrastas pelnos kādā ugunskura vietā Franču Polinēzijas salā Nuku Hiva, kas atrodas 930 jūdžu attālumā no Taiti.

Stefans ar draudzeni Haiki Doršu kopš 2008.gada ar jahtu apceļoja pasauli un šā gada 16.septembrī piestāja Nuku Hivas salā.

Zināms, ka viņš kopā ar vietējo gidu devies medīt. Gids Henrijs Haiti pēc kāda laika viens pats atgriezies pie Haikes un paziņojis, ka noticis negadījums un viņai jādodas palīgā.

Pēc brīža sieviete negaidīti pieķēdēta pie koka. Vairākas stundas vēlāk viņai izdevās atbrīvoties un izsaukt palīdzību. 22 policisti devās pārmeklēt salu, kuras populācija ir 2789 iedzīvotāji.

Likumsargi tad arī atrada to, kas, iespējams ir vācu ceļotāja mirstīgās atliekas. Henrijs Haiti joprojām nav atrasts, bet viņa meklēšanā iesaistīti jau armijas spēki.

Franču izmeklētājs Žozē Torels, kurš dzīvo Taiti, paziņojis, ka DNS testu rezultāti būs zināmi tikai pēc vairākām nedēļām. Tad arī varēs droši apgalvot, ka atrastās ķermeņa daļas piederējušas Stefanam.

Haike un bijušais biznesa konsultants Stefans burāja apkārt pasaulei kopš 2008.gada un internetā rakstīja blogu par saviem piedzīvojumiem.

Savukārt, salas iezemieši agrāk upurēja savus gūstekņus uz speciāli izveidotām platformām.

Amerikāņu rakstnieks Hermans Melvils, kurš sarakstījis populāro romānu Mobijs Diks, salu apciemoja 1842.gadā, bet lielā steigā devās prom, kad sapratis, ka vietējie viņu speciāli mēģina uzbarot, lai vēlāk nogalinātu un apēstu.

Kasjauns.lv/Foto: Picasa/Stefan Ramin