Kadafi atrasts kanalizācijā un nogalināts ar šāvienu galvā. Šokējoši video
Pasaulē

Kadafi atrasts kanalizācijā un nogalināts ar šāvienu galvā. Šokējoši video

Jauns.lv

Gāztais Lībijas diktators Muammars Kadafi ceturtdien tika nogalināts savā dzimtajā pilsētā Sirtē krustugunīs starp viņa piekritējiem un valstī varu pārņēmušajiem nemierniekiem.

Kadafi atrasts kanalizācijā un nogalināts ar šāvie...
BRĪDINĀJUMS: ZEMĀK REDZAMIE VIDEO UN FOTO MATERIĀLI SATUR VARDARBĪGUS UN NEPATĪKAMUS SKATUS. CILVĒKIEM AR VĀJIEM NERVIEM SKATĪTIES NAV IETEICAMS!
Savos pēdējos dzīves mirkļos Kadafi paguvis saviem sagūstītājiem uzdot jautājumu: „Ko es jums esmu nodarījis?”.
Savos pēdējos dzīves mirkļos Kadafi paguvis saviem sagūstītājiem uzdot jautājumu: „Ko es jums esmu nodarījis?”.

Nemiernieku Pagaidu pārejas nacionālās padomes premjerministrs Mahmuds Džibrils apstiprināja, ka Kadafi bija sagūstīts dzīvs un ievietots pikapā. Kad mašīna sāka braukt, tā nokļuva krustugunīs, Kadafi tika ievainots galvā un nomira ceļā uz slimnīcu Misratas pilsētā.

VIDEO: Kadafi pēdējie dzīves mirkļi

Citi Lībijas nemiernieku pārstāvji paziņoja, ka Kadafi ar "zelta šauteni" ticis sagūstīts kanalizācijas caurulē pie Sirtes pilsētas.

"Kadafi bija džipā, kad nemiernieki atklāja uguni uz to. Viņš izkāpa un mēģināja aizbēgt, patveroties kanalizācijas caurulē," sacīja nemiernieku karalauka komandieris Muhameds Leits.

Cita versija liecina, ka Kadafi nogalināts apzināti ar šāvienu galvā no 9 milimetru pistoles. Tirānu notekcaurulē notvēris 20 gadus vecais nemiernieks Mohameds al Bibi, kurš ķiveres un militārā ekipējuma vietā bija tērpies vien t-kreklā un beisbola cepurē. Al Bibi nekavējoties pasludināts par varoni un turot rokās Kadafi atņemto zelta pistoli tika nests caur Sirtas ielām uz pūļa rokām.

Savos pēdējos dzīves mirkļos Kadafi paguvis saviem sagūstītājiem uzdot jautājumu: „Ko es jums esmu nodarījis?”. Pēc tam saniknotais pūlis raustījis viņu aiz matiem, bet pēc nāves daudzi vīrieši novilkuši apavus, lai ar tiem iesistu nu jau mirušajam tirānam pa seju, tādejādi izrādot savu nicinājumu.

VIDEO: Kadafi līķis

Francijas aizsardzības ministrs Žerārs Longē pastāstīja, ka Francijas kara lidmašīna "Mirage-2000" ceturtdienas rītā raidījusi brīdinājuma šāvienu, kad apmēram 80 automašīnu kolonna mēģinājusi atstāt Sirtes pilsētu. Nemiernieki pēc tam iznīcinājuši šīs mašīnas un no vienas izvilkuši Kadafi.

"Mēs paziņojam pasaulei, ka Kadafi ir miris revolūcijas gūstā. Tas ir vēsturisks brīdis. Tas ir tirānijas un diktatūras gals. Kadafi ir sagaidījis savu likteni," paziņoja Pagaidu pārejas nacionālās padomes preses sekretārs Abdels Hafezs Goga valsts austrumu pilsētā Bengazi.

Pagaidu pārejas nacionālās padomes amatpersonas paziņojušas, ka ceturtdien Sirtē nogalināti arī Kadafi dēli Mutasims un Saifs al Islāms, kā arī režīma aizsardzības ministrs Abu Bakrs Juniss, kuri pretojušies aizturēšanai.

VIDEO: Kadafi dēla Mutasima dzīves pēdējie mirkļi nemiernieku gūstā

Lībijas Pagaidu pārejas nacionālā padome ceturtdien paziņoja, ka ir ieņēmusi Sirti, kas bija pēdējais nozīmīgais Kadafi spēku bastions, un šajā pilsētā sagūstīts bijušais diktators Kadafi, kurš tūlīt pēc sagūstīšanas no smagiem ievainojumiem miris.

Lībijā februāra vidū sākās bruņota sacelšanās pret diktatora Muammara Kadafi režīmu, kurā gājuši bojā vairāki tūkstoši cilvēku. Kadafi nāca pie varas apvērsumā 1969.gadā, gāžot karali Idrisu.

Kadafi dēla Mutasima līķis

Kadafi mirstīgās atliekas


Kasjauns.lv/BNS/Foto: EPA/AFP/LETA

Tēmas