Pasaulē
2011. gada 12. decembris, 15:29

Krievijas prezidenta vēlēšanās startēs arī miljardieris Mihails Prohorovs

Jauns.lv

Krievu miljardieris Mihails Prohorovs pirmdien paziņoja par nolūku kandidēt nākamā gada prezidenta vēlēšanās. "Esmu pieņēmis lēmumu, kas, iespējams, ir visnopietnākais manā mūžā. Es startēšu prezidenta vēlēšanās," preses konferencē apstiprināja Prohorovs.

"Mani gaida liels un nebūt ne vienkāršs uzdevums - savākt parakstus un piereģistrēties" vēlēšanām.

Prezidenta vēlēšanas Krievijā notiks 2012.gada 4.martā.

Prohorovs plānoja piedalīties Valsts domes vēlēšanās kā partijas "Taisnā lieta" līderis, taču septembra vidū partijā izcēlās skandāls, pēc kura miljardieris tika gāzts no partijas vadītāja krēsla.

Jau iepriekš ziņots, ka prezidenta vēlēšanās savu kandidatūru jau reģistrējis pašreizējais premjerministrs Vladimirs Putins. Par nodomu kandidēt tajās jau paziņojis arī Krievijas komunistu līderis Genādijs Zjuganovs, kustības "Cita Krievija" līderis Eduards Ļimonovs un Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas līderis un Valsts domes vicespīkers Vladimirs Žirinovskis. Tāpat vēlmi iesaistīties cīņā par Kremļa saimnieka krēslu paudis arī neatkarīgais kandidāts no Maskavas Nikolajs Ļevašovs un Kazaņas iedzīvotājs Dmitrijs Berdņikovs, kurš jau iepriekš mēģinājis piedalīties gan Krievijas prezidenta vēlēšanās, gan parlamenta vēlēšanās Tatarstānas, Čuvašijas un Jakutijas republikā.

LETA