Pasaulē
2011. gada 29. decembris, 02:19

Ziemassvētku dienā strauji pieaugusi "Android" un "iOS" ierīču aktivizācija

Jauns.lv

Ziemassvētku nedēļas nogalē aktivizēti vairāk nekā 3,7 miljoni "Android" ierīču, liecina interneta giganta "Google" apkopotā informācija.

Tikmēr neatkarīgas aplēses liecina, ka Ziemassvētku dienā aktivizēti 6,8 miljoni "Android" un "Apple iOS" ierīču, reģistrējot vairāk nekā divkārtīgu pieaugumu salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn.

Nozares eksperti šo situāciju daļēji skaidro ar faktu, ka samazinājušās vienkāršāko viedtelefonu cenas.

Uzņēmums "Flurry Analytics" arī vēsta, ka šajā pat dienā lejupielādēti 242 miljoni aplikāciju. Kompānija norāda, ka visvairāk aplikāciju Ziemassvētku dienā lejupielādētas laika periodā no plkst.19 līdz 22.

Šī informācija apkopota, izmantojot "Flurry Analytics" analīzes rīku, kas uzraudzīja 140 000 aplikāciju lejupielādes un izmantošanu gan "Google" platformā "Android Market", gan "Apple App Store".

Kompānija pavēstīja, ka aplikāciju aktivizācija palielinājusies par 353% salīdzinājumā ar laika periodu no 1. līdz 20.decembrim un par 125%, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn.

Tikmēr "IBM Coremetrics" dati liecina, ka tirdzniecība internetā Ziemassvētku dienā palielinājusies par 16%, ievērojamu pieaugumu reģistrējot pirkumiem ar mobilajām ierīcēm.


LETA