Pasaulē
2012. gada 12. janvāris, 20:37

"Google" ieguvis līdz šim lielāko korporatīvo klientu

Jauns.lv

Interneta gigants "Google" pārliecinājis Spānijas banku "Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA" izmantot kompānijas piedāvāto ofisa rīku komplektu, tādējādi iegūstot līdz šim lielāko korporatīvo klientu.

Paredzēts, ka kopumā aptuveni 110 000 bankas darbinieku izmantos "Google Apps", lai "paaugstinātu produktivitāti un veicinātu inovācijas", vēsta portāls "ZDnet".

Sākotnēji uz "Google" pāries 35 000 darbinieku Spānijā, bet līdz 2012.gada beigām viņiem pievienosies arī pārējie darbinieki 26 valstīs. Bankas darbinieki izmantos e-pastu sistēmu "Gmail", plānošanas rīku "Google Calendar", dokumentu veidošanas un glabāšanas programmu "Google Docs", diskusiju grupu pakalpojumu "Google Groups", interneta mājaslapu veidošanas pakalpojumu "Google Sites" un video meklētāju "Google Video".

Sagaidāms, ka bankas datu apmaiņa notiks, izmantojot publisko "mākoni" un dati netiks glabāti tās privātajā "mākonī". Tiek solīts, ka dati tiks uzglabāti saskaņā ar banku regulatoru un datu aizsardzības prasībām un būs tikpat lielā drošībā, kā glabājot bankas serveros. Tiesa, banka norādījusi, ka "Google Apps" tiks izmantots tikai darbinieku savstarpējai komunikācijai, savukārt klientu dati un galvenās bankas sistēmas paliks datu centros un būs nodalītas no "mākoņa".

"ZDnet" vēsta, ka visā pasaulē "Google" risinājumu uzņēmumiem izmanto četri miljoni uzņēmumu, taču šis ir līdz šim lielākais darījums. Pagājušajā gadā uz "Google Apps" pārgāja Nīderlandē bāzētais pārtikas tirgotājs "Ahold" ar 55 000 lietotāju.

Banka devusi priekšroku "Google" labākas cenas, drošības un pieredzes tirgū dēļ, ziņo aģentūra "Bloomberg". Pēc tās vēstītā, Spānijas kompānijām jāsamazina izdevumi un jāuzlabo produktivitāte, ņemot vērā ekonomikas vājināšanos.

Parasti "Google" iekasē 40 eiro (28 latus) par lietotāju.

Kā norāda portāli, konkurence starp "Google" un "Microsoft", kas piedāvā "Office", kļūst arvien sīvāka.

Analītiķi vērtē, ka šis darījums "Google" ir ļoti nozīmīgs, jo "Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA" ir pazīstama kompānija un tās piesaistīšana varētu pavērt durvis darījumiem arī ar citām finanšu sektora kompānijām.

LETA