Obama aicina paaugstināt nodokļus bagātajiem amerikāņiem
Pasaulē
2012. gada 31. marts, 19:26

Obama aicina paaugstināt nodokļus bagātajiem amerikāņiem

Jauns.lv

ASV prezidents Baraks Obama sestdien nācis klajā ar aicinājumu paaugstināt nodokļu likmes bagātajiem amerikāņiem, norādot, ka spēkā esošās nodokļu atlaides ir netaisnīgas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Šodien bagātākie amerikāņi maksā nodokļus pēc zemākajām likmēm pēdējo 50 gadu laikā," savā iknedēļās radiorunā sacīja prezidents.

Obama piebilda, ka tādi miljardieri kā investors Vorens Bafets vai "Microsoft" dibinātājs Bils Geits tiek aplikti ar zemāku nodokļu likmi nekā viņu sekretāres.

"Tas nav godīgi. Tam nav jēgas," norādīja Baltā nama saimnieks. "Vai mēs vēlamies saglabāt nodokļu atlaides tādiem bagātākajiem amerikāņiem kā es vai Vorens Bafets, vai Bils Geits - cilvēkiem, kuriem tās nav vajadzīgas un kuri nekad tās nav lūguši? Vai arī mēs vēlamies ieguldīt lietās, kas audzēs mūsu ekonomiku un gādās par mūsu drošību? Jo abus mēs nevaram atļauties."

Ar savu paziņojumu Obama nācis klajā brīdī, kad Kongress gatavojas izskatīt likumprojektu, kas paredz paaugstināt nodokļu likmes tiem, kuri pelna vairāk nekā miljonu dolāru gadā.

Obama aicināja ļaudis zvanīt saviem kongresmeņiem, pieprasot minētā likumprojekta atbalstīšanu.

LETA /Foto: AFP/LETA