Putins un Lukašenko slavē abu valstu ciešās attiecības
Abu valstu līderi vienojās „kopīgā dziesmā”, ka viņu vadītās valstis esot īpaši labās attiecībās. Pērn Putins pat ierosināja abām Krievijai un Baltkrievijai apvienoties vienā valstī.
Pasaulē
2012. gada 1. jūnijs, 09:57

Putins un Lukašenko slavē abu valstu ciešās attiecības

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un viņa Baltkrievijas kolēģis Aleksandrs Lukašenko ceturtdien tikšanās laikā Minskā slavēja abu valstu ciešās attiecības. "Tas ir signāls lieliskajai nākotnei, kas mūs sagaida," teica Lukašenko.

Putins uz Minsku devās savā pirmajā ārvalstu vizītē kopš atgriešanās Kremlī uz trešo amata termiņu.

"Fakts, ka manas pirmās ārvalstu vizītes galamērķis ir brālīgā Baltkrievija noteikti atspoguļo mūsu īpašās attiecības," sacīja Putins.

Savukārt Lukašenko uz to atbildēja, izsakot pateicību Putinam par apmeklējumu. "Tas ir signāls lieliskajai nākotnei, kas mūs sagaida," piebilda Lukašenko.

Tikšanās laikā Putins un Lukašenko apsprieda ieceri par atomelektrostacijas būvniecību Baltkrievijā.

Turklāt augstās amatpersonas secināja, ka Minskas un Maskavas starpā nav domstarpību jautājumā par Eirāzijas Savienību, ko plānots izveidot līdz 2015.gadam.

Abi līderi kopīgajā paziņojumā arī atklāja, ka Baltkrievija un Krievija sadarbosies, lai nepieļautu trešo pušu iejaukšanos iekšējās lietās un sankciju noteikšanu pret tām.

Pērn Putins pat nāca klajā ar ierosinājumu, ka Krievijai un Baltkrievijai vajadzētu apvienoties vienā valstī.

LETA, Foto: AFP/LETA