Romans Abramovičs vairs nav 10 Krievijas bagātāko vīru sarakstā
Abramoviča bagātība šobrīd tiek lēsta nedaudz vairāk kā 5 miljardu latu apmērā.
Pasaulē
2013. gada 18. aprīlis, 12:04

Romans Abramovičs vairs nav 10 Krievijas bagātāko vīru sarakstā

Jauns.lv

Futbola kluba "Chelsea" īpašnieks un miljardieris Romāns Abramovičs izkritis no žurnāla "Forbes" veidotā krievu bagātnieku saraksta pirmā desmitnieka, ceturtdien paziņoja izdevums.

"Forbes" vēsta, ka Abramoviča bagātība samazinājusies par 1,9 miljardiem dolāru (1,01 miljardu latu) un šobrīd veido 10,2 miljardus dolāru (5,4 miljardus latu), viņu ierindojot vien saraksta 13.vietā.

Žurnāls gan nesniedz paskaidrojumus Abramoviča kritumam šajā sarakstā.

Tikmēr saraksta pirmajā vietā otro gadu pēc kārtas ierindojies kalnrūpniecības magnāts Ališers Usmanovs, kura bagātība veido 17,6 miljardus dolāru (9,3 miljardus latu). Usmanovs arī ieņem 34.vietu pasaulē turīgāko cilvēku sarakstā.

Savukārt krievu bagātnieku saraksta otrajā vietā ierindots bijušais naftas kompānijas TNK-BP līdzīpašnieks Mihails Frīdmans ar 16,5 miljardiem dolāriem (8,7 miljardiem latu). Viņš ir arī 41.bagātākais cilvēks pasaulē.

Tāpat saraksta pirmajā pieciniekā iekļauts dabasgāzes kompānijas "Novatek" akcionārs Leonīgs Mihelsons, vēl viens bijušais TNK-BP līdzīpašnieks Viktors Vekselbergs un naftas kompānijas "Lukoil" prezidents Vagits Aļekperovs.

LETA, Foto: AFP/LETA