Tramps pagodināts ar Klintonu ierašanos uz viņa inaugurāciju
Klintone ar vīru bija sadevušies rokās un smaidīja, dodoties no Trampa inaugurācijas uz pusdienām Kongresa rezidencē Kapitolijā.
Pasaulē

Tramps pagodināts ar Klintonu ierašanos uz viņa inaugurāciju

Jauns.lv

Jaunais ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien savas inaugurācijas pusdienās Kapitolijā paziņoja, ka ir pagodināts ar savas vēlēšanu sāncenses Hilarijas Klintones un viņas vīra eksprezidenta Bila Klintona ierašanos uz viņa inaugurāciju.

Tramps pagodināts ar Klintonu ierašanos uz viņa in...

Tramps aicināja Klintonu pāri piecelties, un pārējie klātesošie arī piecēlās un Klintoniem aplaudēja stāvot.

"Es biju pagodināts, kad dzirdēju, ka bijušais prezidents Bils Klintons un Hilarija Klintone šodien atnākuši [uz manu inaugurāciju], un es gribētu, lai jūs pieceļaties," sacīja Tramps.

"Man vairāk nav ko teikt, jo es ļoti cienu šos divus cilvēkus," piebilda Tramps, kamēr klātesošie kongresmeņi un citas augstas amatpersonas piecēlās un aplaudēja.

Klintonu pāris šajā pasākumā sēdēja Trampa ģimenes locekļu tuvumā.

Trampa cieņas apliecinājums Klintoniem asi kontrastēja ar viņa retoriku vēlēšanu kampaņas laikā. Toreiz Tramps vairākkārt bija sacījis, ka Klintone pelnījusi būt cietumā sava privātā e-pasta servera skandāla dēļ. Tramps arī bija uzaicinājis sievietes, kas apsūdzējušas Bilu Klintonu seksuālā uzmācībā, būt klāt kādās debatēs.

Kopš Trampa uzvaras prezidenta vēlēšanās 10.novembrī Klintone ir maz rādījusies sabiedrībā. Trampa inaugurācija viņai bija pirmais augsta mēroga sabiedrisks pasākums pēdējo mēnešu laikā.