foto: Publicitātes
Perspektīvā sportiste Kateržina Krejčī kļuvusi par Latvijas pilsoni. Klāt jaunais žurnāla “9Vīri” numurs!
2022. gada 23. septembris, 13:41

Perspektīvā sportiste Kateržina Krejčī kļuvusi par Latvijas pilsoni. Klāt jaunais žurnāla “9Vīri” numurs!

Jauns.lv

Latvijas sporta draugiem atkal ir iemesls sekot līdzi pieccīņas sacensībām, jo sieviešu konkurencē mums parādījusies jauna un perspektīva sportiste – Kateržina Krejčī. Vārds izklausās neierasti? Tas tādēļ, ka Kateržina ir dzimusi un augusi Čehijā, bet par Latvijas Republikas pilsoni kļuva tikai šovasar. Latvijā viņa ir nodzīvojusi jau trīs gadus, te studē augstskolā un pat gatavojas iziet apmācību kursu armijā.

“Pirmajā gadā es jau septembrī zvanīju vecākiem uz Prāgu un lūdzu, lai viņi man atsūta ziemas apģērbu. Tas bija šausmīgi. Tagad jau esmu pieradusi pie Latvijas klimata. Un te ir ļoti svaigs gaiss. Latvijā man ļoti patīk jūra, dievinu treniņus pie jūras,” saka Kateržina. Vēl ar viņu parunājāmies par pieccīņnieku attiecībām ar zirgiem, šaušanu un to, ar ko latvieši atšķiras no čehiem.

Vēl jaunajā žurnāla “9Vīri” numurā lasi

  • Kristaps Plonis jau gadiem ilgi ceļo pa pasauli un Latvijā iegriežas tikai uz īsu brīdi. Sācis ar Havaju salām, bet pēdējā laikā dzīvojas pa Ameriku un izbauda piedzīvojumus. Arī diezgan skarbus, kā, piemēram, Nikaragvā: “Amerikāņi gribēja kokaīnu, bet bija pārāk kautrīgi, lai to sameklētu. Teicu: “Es jums atradīšu!” Uzprasīju kādam vietējam džekam kokaīnu, un viņš bija gatavs to sagādāt. Es viņam it kā samaksāju, bet biju tā pārdzēries, ka īsti nesapratu, esmu to darījis vai nē. Teicu: “Es jau tev iedevu naudu!” – “Tu man neko neesi devis,” viņš atbildēja un izvilka stroķi. Nodomāju: “O. K. Laikam būs jāiedod vēl.””
  • Hiphopa mākslinieks Kurts, pilnā vārdā Kurts Fridrihsons. Leģendārā latviešu mākslinieka Kurta Fridrihsona mazdēls, “Zelta mikrofona” balvas laureāts par labāko albumu hiphopa kategorijā un pie viena arī hokeja kluba “Pagāni” vārtsargs. “Hokejā atgriezos pirms četriem gadiem. Viens labs draugs dibināja jaunu komandu, kurā sākumā iestartēju kā trešais vārtsargs, jo daudzus gadus nebiju neko hokejā darījis. Taču jau pirmajā sezonā vinnējām kausu, un play-off biju jau pirmais vārtsargs. Turklāt dabūju arī MVP jeb vērtīgākā spēlētāja balvu, jo piecas play-off spēles nostāvēju “sausā”.”
  • “Diemžēl naudas garšu nu jau ir sajutuši visi, ieskaitot arī ukraiņus. Tieši šī iemesla dēļ mēs cenšamies visus sūtījumus no Latvijas aizvest teju līdz priekšējām līnijām, lai tos saņemtu tiešām tie, kuriem tas viss ir domāts. Mēs arī ukraiņiem prasām atskaites par visiem sūtījumiem. Sākumā likās, ka atskaites ir tikai tāda nejēdzīga birokrātija, taču ar laiku sapratām, ka bez tām nevar iztikt,” – tā par palīdzības sūtījumu piegādes neredzamo pusi stāsta viens no biedrības “TEV” aktīvistiem Aigars Loss. Un ne tikai par to vien – arī par Ukrainas ekonomisko stāvokli un to, ko vajag un nevajag sūtīt ukraiņiem.
  • Kurš teicis, ka muzeji ir garlaicīgi? Nepavisam tā nav, jāprot tikai izvēlēties pareizos muzejus! “9Vīri” no personīgās pieredzes ir apkopojuši sarakstu ar deviņiem interesantiem Eiropas motoru muzejiem, kurus ir vērts apmeklēt ikvienam automobiļu fanam – no Malagas līdz Trollhātanai.
  • Mēdz teikt, ka laiks ir nauda. Taču tas ne vienmēr nozīmē, ka arī laikrādis ir tās naudas vērts, ko par to prasa pārdevējs. Šo skaudro patiesību “9Vīri” noskaidroja, sarīkojot ķīniešu lēto pulksteņu testu. Tajā bija gan uzvarētājs, gan nepārprotams zaudētājs, un beigu beigās tika pierādīta vecā patiesība – ne viss ir zelts, kas spīd...