2022. gada 3. augusts, 10:45

VIDEO: greznība un ātrums – "9Vīri" testē ekskluzīvo Maserati Levante

Jauns.lv

Kvalitatīvs, grezns, ātrs un dārgs – žurnāls “9 vīri” izmēģina sportisko Maserati Levante. Jau izsenis Maserati ir zināms kā sportisku automašīnu ražotājs, kas ar apvidus auto nenodarbojas. Tā tas bija vēl ne tik sen, taču, sākoties vispārējai krosoveru modei, arī Maserati nepalika nomaļus un radīja savu SUV versiju, ko nodēvēja par Levante.

“Vārds “praktisks” nav pirmais kas nāk prātā, ieraugot Maserati Levante. Drīzāk jau pirmais epitets ir “skaists”. No sāniem tas mazliet atgādina Porsche Cayenne, taču skatā no priekšas gan šādas asociācijas uzreiz pazūd, jo Maserati “deguns” ir izteikti agresīvāks un dusmīgāks,” saka žurnāla “9Vīri” redaktors Sandris Metuzāls.

foto: Rojs Maizītis
Vārds “praktisks” nav pirmais kas nāk prātā, ieraugot Maserati Levante. Drīzāk jau pirmais epitets ir “skaists”.

“Vienīgā lieta, kas radīja jautājumus, bija zem stūres izvietotās ātrumu pārslēgšanas lāpstiņas. Tās ir tik milzīgas, ka mazliet traucē ieslēgt pagrieziena rādītājus. Hibrīda versijai gan šādu lāpstiņu nav. Un vēl – pagriezienu rādītāju, gaismu un logu tīrītāju slēdži ir izvietoti uz vienas sviras, kas arī nav īpaši ērti,” secina Sandris Metuzāls.

Sportiskās ambīcijas – testējam dārgo Maserati Levante

Kvalitatīvs, grezns, ātrs un dārgs – žurnāls “9 vīri” izmēģina sportisko Maserati Levante. Jau izsenis Maserati ir zināms kā sportisku ...

gallery icon
15

Cik šāds auto maksā? Sākot no 85 000 eiro, taču par tādu naudu var saņemt absolūto Maserati minimumu. Kaut cik cienījami nokomplektēts auto maksās, sākot no 100 000 eiro, bet žurnāla “9Vīri” izmēģinātais ar V6 motoru aprīkotais – visus 150 000 eiro. “Dārgi, taču kurš teicis, ka greznība un ātrums maksā lēti,” piebilst Sandris Metuzāls.

Kāds ir dārgā auto salons, kā Masarati Levante uzvedas uz bedrainiem meža ceļiem un šosejas – to uzzini rakstam pievienotajā raidījuma “9Vīri brauc” epizodē. Plašāk par Masarti Levante lasi jaunākajā žurnāla “9Vīri” numurā.