2021. gada 29. jūlijs, 06:55

Video: latviešu ekstremālie piedzīvojumi Peru džungļos

Jauns.lv

Cilvēka dabā ir meklēt ceļus, kur cilvēks dabu vēl nav pakļāvis. Peru jau izsenis ir iecienīts mērķis zelta un piedzīvojumu meklētājiem. Tā ir vieta, kur iegūt jaunu garīgo pieredzi un satikt sevi – tālu prom no civilizācijas, ārpus komforta zonas, aci pret aci ar pirmatnējo dabu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Četri latvieši – dziedātāja Aija Andrejeva, uzņēmēji Gundars Bojārs un Raitis Kubuliņš, kā arī zaļais zemnieks Pēteris Dimants – uz Peru devās, tikai aptuveni nojaušot, kas viņus sagaida šajā valstī, kas uzskatāma par cilvēces šūpuli, jo tieši šīs valsts teritorijā atradās seno inku civilizācija. Sarunā ar žurnāla “9Vīri” redaktoru Sandri Metuzālu ceļotāji dalās ar pārsteidzošā piedzīvojuma iespaidiem.

Peru jau kopš sendienām vilinājusi zelta meklētājus, bet mūsu ceļotāji atzīst, ka tas nav bijis viņu galvenais mērķis. “Mēs devāmies uz Peru, lai meklētu pazudušo pilsētu Paititi jeb Eldorado,” saka Gundars. Zelts senajiem inkiem nebija dārgmetāls, un arī leģenda par zudušo pilsētu pamatā balstīta nevis materiālajā, bet garīgajā dimensijā, atklāj Gundars.

Garīgie meklējumi gan netraucēja latviešus izmēģināt veiksmi arī zelta meklējumos. Izrādās, ka to joprojām tur var atrast, vienkārši skalojot upes smiltis.

Aijas atzīst: lai arī netālu no viņu meža būdiņas manīts klīstam jaguārs un džungļos netrūkst arī citu bīstamu dzīvnieku, viņai vissarežģītākās attiecības izveidojušās ar kukaiņiem. Reiz kāda bite straujā lidojumā piezemējusies tieši dziedātājas ausī, kas viņai izraisīja īstu panikas lēkmi. Pateicoties biedru attapībai un izlēmīgajai rīcībai, manīgo kukaini “ar slīcināšanas metodi” izdevies no auss izvilināt. Tā izrādījās bite vientuļniece, kas bija izlēmusi ierīkot ausī sev jaunu mājvietu. “Man likās, ka viņa ievāksies man smadzenēs!” savas sajūtas apraksta Aija.

“Neticēju, ka es spēšu tik ļoti saplūst ar dabu un sakontaktēties ar visu šo dzīvās radības daudzveidību, kas tur sastopama – arī ar prusakiem un visām tām spīdīgajām vabolēm”, atzīst Pēteris.

Uz Raiti vislielāko iespaidu atstājuši stāsti par džungļu iedzīvotājiem, kas joprojām nemāk lietot uguni, kuriem nav drēbju un nav saskares ar citiem cilvēkiem. “Mēs viņus neredzējām, bet spriedām, ka gan jau viņi mūs vēroja, vismaz tāda bija sajūta,” saka uzņēmējs.

Video skaties arī par ceļotāju garīgo pieredzi piedaloties vietējā šamaņa rituālā, tikšanos ar milzu čūsku, pasaulē garšīgāko alu un to, kā garšo īsta Peru zupa.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās