2021. gada 21. jūnijs, 09:40

18 bedrītes svinībām – "Vīru runa" izklaidējas golfa laukumā

Jauns.lv

Sandris Metuzāls ar Aldi Miesnieku satikuši senu draugu – arī žurnālistu, pie viena arī golfa kluba direktoru Armandu Puči. Vīri meklē, kur nūjas, bet nekā – vairāk, kā pamētāt bumbiņu, Armands viņiem neļauj. Toties, kā jau sarunu seriālā pienākas, stāsta stāstus – par alus dzeršanu pie katras bedrītes un lapsas alu, kurā atrasts 1000 golfa bumbiņu.

Kā žurnālists Armands Puče kļuva par golfa kluba direktoru? Izrādās, ka tīrā nejaušība – pie vainas ir kluba īpašnieka, hokejista Sanda Ozoliņa komandas neveiksmīgā izslēgšanas spēļu sērija, pēc kuras abi sākuši būvēt plānus Latvijā pirmajam profesionālajam golfa laukumam.

Armands atklāj, ka golfs ir milzu industrija, kuras virsotnē ir pasaulē vislabāk apmaksātie sportisti, bet bāzi veido miljoniem amatieru un iespaidīga tūrisma industrija.

Izrādās, ka OZO golfa kluba laukumos mitinās zaglīga lapsa, kuras alā atrastas teju tūkstotis golfa bumbiņu.

Golfa spēlētājiem ir savas tradīcijas – kā atzīst Armands, tās nereti saistītas ar svinībām turpat uz laukuma. Golferi atzīmējot visu – izdevies sitiens – priekā, neveiksmīgs – arī svinam. Katram sava mazā golfa glāzīte, un aiziet laukos.

Tomēr, lai tiktu uz laukuma un varētu svinēt, sākumā jāapgūst tehnika un noteikumi, tāpēc Sandris ar Aldi sacenšas, kurš bumbiņu ar roku aizmetīs tālāk un kuram pēc senas tradīcijas nāksies pārējiem uzsaukt alu.