2021. gada 17. maijs, 06:50

Militārie fotogrāfi Gatis Indrēvics un Ēriks Kukutis: “Mēs karojam mediju kaujas vidē”

Marika Džule

Jauns.lv

“Vīru runa” Ādažu militārā poligona teritorijā tiekas ar armijas fotogrāfiem virsseržantu Gati Indrēvicu un seržantu Ēriku Kukuti, kuri atklāj, kā militārā fotogrāfija var apdraudēt Latvija armijas drošību un, kāpēc notikumi Krimā veicināja pievērsties fotografēšanai.

Gatis Indrēvics ir Aizsardzības ministrijas Preses nodaļas fotogrāfs, virsseržants, COMCAM TEAM LATVIA fotogrāfs. Aizraujas ar fotografēšanu, riteņbraukšanu un kolekcionēt Lego. Lasa literatūru par vēsturi un zinātnisko fantastiku, klausās visu, izņemot popmūziku. Cilvēkos visaugstāk vērtē atklātību un patiesumu. Kā visu laiku labāko filmu min Kristofera Nolana “Starp zvaigznēm” (Interstellar).

Ēriks Kukutis ir Aizsardzības ministrijas Preses nodaļas fotogrāfs, seržants, COMCAM TEAM LATVIA fotogrāfs. Aizraujas ar fotografēšanu, makšķerēšanu, futbolu un šautriņām. Lasa literatūru par fotografēšanu un mūziku klausās pēc garastāvokļa. Cilvēkos visaugstāk vērtē vienkāršību un patiesumu. Kā visu laiku labāko filmu min Mārtina Skorsēzes “Labie puiši” (Goodfellas).

Žurnāla “9Vīri” sarunu seriāla “Vīru runa” otrās sezonas 5. sērijā uzzini, kuri ir bīstamākie foto kadri, kas tapuši Ērika Kukuta karjeras laikā, vai militārā fototehnika atšķiras no civilās un kādu paliekošu iespaidu uz Gati Indrēvicu atstāja Irākas misija un Babilonas apmeklējums.

Izaicinājumā – žurnālisti Ādažu militārā poligonā teritorijā izbrauc ar bruņu mašīnām, kā arī iejūtas Sauszemes spēku brigādes komandieru lomā.

Atklāj Latvijas vīru personības kopā ar žurnāla “9Vīri” žurnālistiem Sandri Metuzālu un Kārli Seržantu sarunu seriālā “Vīru runa”.