2021. gada 19. aprīlis, 13:44

Pūķotājs Dmitrijs Gormaļovs: vētrā pūķus laist nedrīkst

Marika Džule

Jauns.lv

“Vīru runa”, atklājot sarunu seriāla otro sezonu, Vitrupes pludmalē tiekas ar pūķotāju Dmitriju Gormaļovu, kurš atklāj savu personīgo ātruma rekordu, sašķaidītas ķiveres stāstu un pūķošanas saistību ar ģeometriju.

Dmitrijs Gormaļovs ir IT speciālists, datortīklu administrators.  Aizraujas ar vēja ķeršanu, kaitošanu un būvniecību. Lasa Borisu Strugacki, literatūru par nākotnes tehnoloģijām un fantastiku. Klausās pop roku, Prāta vētru, Сплин, Би-2 un cilvēkos visaugstāk vērtē spēju cienīt otru. Kā visu laiku labāko filmu min Roberta Zemeka "Forests Gamps" ("Forrest Gump").

Žurnāla "9Vīri" sarunu seriāla "Vīru runa" otrās sezonas 1. sērijā uzzini arī, cik cilvēku vajadzīgs, lai paceltu lielizmēra spēka pūķi, cik liela ir Dmitrija pūķu kolekcija un kur izgatavot viduslaikiem raksturīgu vēja ķērāju.

Izaicinājumā – abi žurnālisti gleznainajā Vitrupes pludmalē www.kiteworld.lv īpašnieka Dmitrija Gormaļova vadībā izmēģina dažādu pūķu vadīšanas tehniku un ķer vēja medīšanas azartu.

Atklāj Latvijas vīru personības kopā ar žurnāla "9Vīri" žurnālistiem Sandri Metuzālu un Aldi Miesnieku sarunu seriālā "Vīru runa".