Eksperti noteikuši Latvijas izcilības
2021. gada 16. februāris, 14:35

Eksperti noteikuši Latvijas izcilības

Jauns.lv

Kā zināms izcilāko Latvijas sieviešu tops jau vairākus gadus dzīvo žurnālā Pastaiga, bet šogad pirmo reizi izveidots arī Latvijas izcilību saraksts, ko apkopojis žurnāls 9vīri.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gada izcilības 9 dažādās nominācijās izvēlējās 18 sabiedrībā zināmi dažādu jomu eksperti. Žurnāla 9vīri redaktors Sandris Metuzāls atzīst, ka vairākās nominācijās izvirzītie kandidāti bijuši viegli prognozējami. Piemēram, medicīnā bija gaidāms, ka ievērību izpelnīsies infektologs Uga Dumpis, kurš visā pandēmijas laikā saglabājis apbrīnojamu mieru un neapšaubāmu kompetences līmeni ik dienu skaidrojot situāciju. Lielā mērā tieši pateicoties viņam Latvija salīdzinoši viegli pārvarēja pandēmijas pirmo vilni. Covid krīze atstājusi savu nospiedumu arī citās nominācijās, turklāt sagādājot arī pa pārsteigumam. Piemēram, bārmeņu pasaules čempions Andris Reizenbergs ieguvis atzinību par spēju pielāgot biznesu jaunajai situācijai. Viņa gatavoto un uz mājām piegādāto siļķi kažokā krīzes pirmajos mēnešos nobaudīja liela daļa Rīgas un apkaimes iedzīvotāju. Žurnāla redaktors Aldis Miesnieks atzīst, ka nākamais solis pasaules labākā bārmeņa karjerā varētu būt siļķes kažokā čempionāta rīkošana. Radoši cilvēki allaž atrod izeju no grūtībām un jaunas biznesa nišas.

Viss izcilnieku TOP un intervijas ar gudriem, radošiem un iedvesmojošiem cilvēkiem lasāms jaunākajā 9vīru numurā, kas jau pieejams preses tirdzniecības vietās.