2021. gada 15. februāris, 11:53

Vīru runa. Cik daudz avāriju piedzīvojis Drošas braukšanas skolas direktors Jānis Vanks

Marika Džule

Jauns.lv

"Vīru runa" Biķernieku trasē tiekas ar autosportistu Jāni Vanku, kurš atklāj, kādas ir drošas braukšanas pamatiemaņas un vai iemācīt labi braukt var jebkuru cilvēku.

Jānis Vanks ir Drošas braukšanas skolas direktors, autosportists. Aizraujas ar basketbolu, autosportu un ģitāras spēli. Lasa literatūru par sporta psiholoģiju, autosportu un klausās The Roots, hip hop. Cilvēkos visaugstāk Jānis vērtē godīgumu un kā visu laiku labāko filmu min Rona Hauarda "Sacīkstes" ("Rush").

Žurnāla "9Vīri" sarunu seriāla "Vīru runa" 10. sērijā uzzini arī, kas jādara, lai ziemā brauciens nebeigtos grāvī vai kokā, cik daudz avāriju Jānis pats ir piedzīvojis un kādēļ droša braukšana ir ekonomiska un nav nemaz tik sarežģīta.

Izaicinājumā – abi žurnālisti Biķernieku trasē izmēģina novaldīt automašīnu uz slidena ceļa, uzklausa Drošas braukšanas skolas direktora ieteikumus un sacenšas uz laiku, lai noskaidrotu, kurš no viņiem ziemīgajā autoslalomā ir ātrāks.

Atklāj Latvijas vīru personības kopā ar žurnāla "9Vīri" žurnālistiem Sandri Metuzālu un Kārli Seržantu sarunu seriālā "Vīru runa".