Latvijas noslēpumi: zīmīga bilde ar Rietumu garšu
Agrofirma Ādaži astoņdesmitajos bija slavena gan ar augsto darba ražīgumu, gan ar tās darbiniekiem radītajiem labajiem sadzīves apstākļiem, gan ar tur tapušajiem kartupeļu salmiņiem. 1988. gadā visiem šiem labumiem pievienojās vēl kaut kas jauns – Latvijā pirmā picērija. Ja precīzāk, tad grilbārs picērija.
To ādažnieki sadarbībā ar kādu dienvidslāvu kompāniju uzbūvēja 45 dienās – pēc gausajiem padomju celtniecības standartiem gandrīz vai neticamā tempā. Šāda ēstuve bija kaut kas neredzēts, tādēļ uz to bariem plūda ne tikai Ādažu iedzīvotāji, bet arī rīdzinieki.
“Apmeklētājiem plašā izvēlē piedāvā aukstās un karstās uzkodas, grauzdētas sviestmaizes, saldējumu un atspirdzinošus dzērienus, kā arī piecu veidu picas un grilvistas. Daudzus ēdienus pavāri gatavo pēc dienvidslāvu virtuves receptēm, ko viņiem iemācījis Dienvidslāvijas firmas Smelb pārstāvis Milans Močniks,” 1988. gadā rakstīja laikraksts Cīņa.