2020. gada 14. jūlijs, 09:35

Pasaulē pirmais, kurš airu laivā šķērsojis Kluso okeānu no Dienvidamerikas uz Āziju: Kārlis Bardelis savainojies, bet laimīgs atgriežas mājās

Jauns.lv

No lidostas pasaules apceļotājis Kārlis Bardelis tiek izstumts ratiņkrēslā, jo neilgi pirms atgriešanās viņš savainojis kāju. Turpmākās divas nedēļas viņš dzīvos pirtiņā, lai ievērotu pašizolāciju, ziņo TV3 raidījums “900 sekudes”.

“Paralēlās realitātes sajūta, jo es biju pilnīgi citā pasaules malā, citos apstākļos, citā sabiedrībā,” skaidro Kārlis. Viņš ceļojumā ir pavadījis vairāk nekā divus gadus. Airu laivā šķērsojis Kluso okeānu virzienā no Dienvidamerikas uz Āziju. Izmantojot tikai savu muskuļu spēku, Kārlis ir pievarējis 26 000 kilometru.

Viņš norāda, ka ir pirmais pasaulē, kurš veicis šādu maršrutu.

Kārļa veikumu atzinusi arī Okeāna airētāju starptautiskā asociācija.

“Kad es biju okeānā, es zināju, ka ir mājas, ka es tur kaut kad nokļūšu, ka tur satikšu mīļos cilvēkus. Bet tāda pati sajūta ir arī šobrīd, jo es zinu, ka tur kaut kur ir tas okeāns. Man vienmēr būs ar okeānu īpaša saikne,” teic pasaules apceļotājs.

Šis ceļojums bija daļa no krietni lielāka plāna. Kārlis iecerējis atkal atgriezties Āzijā, lai no turienes turpinātu ceļu apkārt pasaulei, pārvietojoties tikai ar savu muskuļu spēku.