2020. gada 4. jūlijs, 23:09

FOTO: no Daugavas dzelmes izvilkts milzīgs sams

Jauns.lv

Kādā makšķernieku grupā sociālajā tīklā "Facebook" šodien parādījusies iespaidīga bilde ar Igora Artemjeva lomu.

Kā norāda pats makšķernieks, viņa Daugavā noķertais sams ir vairāk nekā iespaidīgs - 2 metrus garš un teju 60 kilogramus (59,94 kilogrami) smags. Tiesa, nav norādīts veids, kā zivs noķerta.

Daži ģeogrāfijas un makšķerēšanas pārzinātāji gan apšauba, ka šis loms tiešām izvilkts no bildē redzamās ūdenstilpnes, jo tā izskatoties krietni šaurāka nekā Daugava, tomēr Latvijā tik milzīgi sami līdz šim noķerti vienīgi mūsu likteņupē.

Daudzi bildes komentētāji norāda, ka diez vai gribēs vēl kādu reizi peldēties Daugavā, redzot kādi nezvēri mīt upē.

Jebkurā gadījumā Igora loms ir vairāk nekā iespaidīgs un pēc neoficiālas informācijas šī gada lielākā zivs, kas noķerta Latvijas upēs vai ezeros.

foto: Igors Artemjevs/Facebook.com
Igors Artemjevs norāda, ka viņa noķertais sams bija 2 metrus garš un 59,94 kilogramus smags.

Taisnības labad gan jāmin, ka līdz Latvijas lielākā sama titulam Igoram ir visai tālu. Kā vēsta laikraksts "Staburags" 2018. gada 6. jūnijā klintainieši Jānis Ritums un Gunārs Groza ar murdu izvilkuši 100 kilogramu smagu un 2,45 metrus garu samu, gadu iepriekš jūnijā Jānis Daugavā ar murdu noķēra 86 kilogramus smagu un 2,23 metrus garu, bet aizpagājušajā gadā — 69 kilogramus smagu un 2,20 metru garu ūsaini.

Murdos noķertās zivis netiek ņemtas vērā līdz ar to par Latvijas rekordu tiek uzskatīts 2010. gada 4. maijā Māra Veldes Daugavā noķertais 84 kilogramus smagais sams.