foto: Evija Trifanova/LETA
100 lietas Latvijas simtgadei. 1971. gads: DZEGUZĪTE
2018. gada 2. oktobris, 11:18

100 lietas Latvijas simtgadei. 1971. gads: DZEGUZĪTE

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Sāk skanēt superpopularā bērnu popgrupa “Dzeguzīte” . Katru dienu stāstam par kādu nozīmīgu dienu Latvijas likteņgadā – no 1918. līdz 2018. gadam. Šodien 1971. gada lieta, kas nodarbināja latviešu prātus un rīcību. Bet rīt jau būs 1972. gads.

1971. gads bija saulstaru apmirdzētas bērnības laiks visiem tiem, kuriem šobrīd ir ap 50 gadiem. Šajā gadā tika dibināta joprojām populārā Latvijas Radio bērnu popgrupa DZEGUZĪTE. Pedagoģes Dailas Martinsones gādīgajā uzraudzībā ar “Dzeguzītes” populārām bērnu dziesmām uzaugušas vairākas mazo dziedātāju un klausītāju paaudzes. Lai gan mainījušies laiki un bērnu intereses, dažas lietas nemainās - "Dzeguzītes" repertuāru joprojām balsta maestro Raimonda Paula skanīgās melodijas.

Lai vēl paspilgtinātu atmiņas par to, ka kādreiz zāle bija zaļāka un debesis zilāka, tolaiku bērņukiem, tagad jau ražīgiem onkuļiem un dāmām vislabākajos gados, jāatgādina, ka tieši 1971. gadā uz veikalu letēm parādījās bērnības laiku kārumi – Rīgas maizes kombināts sāka ražot saldās kukurūzas nūjiņas, bet Rīgas piena kombinātā darbu uzsāka pirmā saldējuma fabrika Latvijā.