1dienas
1stundas
38minūtes
40sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Prezidents aicina pēc iespējas ātrāk virzīties uz priekšu ar birokrātijas mazināšanu
foto: Zane Bitere/LETA
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.
Sabiedrība

Prezidents aicina pēc iespējas ātrāk virzīties uz priekšu ar birokrātijas mazināšanu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs aicina pēc iespējas ātrāk virzīties uz priekšu ar birokrātijas mazināšanu Ekonomikas ministrijas (EM) atbildības jomās, informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Prezidents aicina pēc iespējas ātrāk virzīties uz ...

Rinkēvičs ceturtdien Rīgas pilī tikās ar ekonomikas ministru Viktoru Valaini (ZZS). Puses pārrunāja nepieciešamos darbus, lai bez kavēšanās spētu izveidot mākslīgā intelekta centru.

Tāpat amatpersonas pārrunāja un izvērtēja notikušo darba vizīšu Sanfrancisko, ASV, un Berlīnē, Vācijā rezultātus, jo īpaši atgriezenisko saiti no biznesa delegācijas uzņēmumiem. Valsts prezidents ar ministru pārrunāja arī virzību administratīvā sloga mazināšanā būvniecības jomā, kā arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) reorganizācijas norisi.

Rinkēvičs pateicās ekonomikas ministram par dalību darba vizītēs ASV un Vācijā, kurās piedalījās uzņēmēju delegācijas no Latvijas. Puses pārrunāja turpmāk darāmos darbus, lai nostiprinātu izveidotos kontaktus, kā arī Valsts prezidents interesējās par atgriezenisko saiti no biznesa delegācijas uzņēmēju puses.

"Ļoti būtiski, lai šāda veida vizītēs tiktu maksimāli ņemtas vērā tieši uzņēmēju intereses, jo pamata mērķis ir radīt priekšnoteikumus un palīdzēt Latvijas uzņēmumiem rast jaunus sadarbības partnerus eksporta tirgos vai piesaistīt jaunas investīcijas sava uzņēmuma attīstībai. Pēc katras šādas vizītes ir jāizzina tās pievienotā vērtība tieši no uzņēmējiem, lai saprastu, vai ir jāveic kādi labojumi, plānojot nākamās vizītes," pauda Valsts prezidents.

Pārrunājot mākslīgā intelekta centra izveidi, Rinkēvičs aicināja iesaistītās ministrijas un citas ieinteresētās puses praktiski vienoties par šī centra darbības modeli, uzdevumiem un juridisko formu. Viņš uzsvēra, ka mērķis ir panākt, lai centrs var sākt darbību, tai skaitā, starptautiskos sadarbības projektus nākamā gada pirmajā pusē.