2dienas
5stundas
31minūtes
47sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pamatīgi piedzērusies autovadītāja Andrejsalā stāv pie zaļās un brauc pie sarkanās luksofora gaismas
Pieķertā iereibusī autovadītāja (foto: Valsts policija)
112

Pamatīgi piedzērusies autovadītāja Andrejsalā stāv pie zaļās un brauc pie sarkanās luksofora gaismas

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sestdien, 19. oktobrī, patrulējot Andejsalas apkārtnē, Rīgas valstspilsētas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes likumsargs Pulkveža Brieža ielā ievēroja kādu "Volkswagen" nomas automašīnu, kā autovadītāja neparasti reaģēja uz luksofora signāliem, proti, kad luksoforā iedegās zaļā gaisma, sieviete palika uz vietas, taču, kad signāls nomainījās uz sarkano gaismu, viņa uzsāka braukšanu un šķērsoja krustojumu.

Pamatīgi piedzērusies autovadītāja Andrejsalā stāv...

Likumsargs autovadītājai nekavējoties deva rīkojumu apturēt transportlīdzekli. Sarunas laikā policistam radās aizdomas, ka sieviete, iespējams, ir alkohola reibumā, par ko liecināja alkoholam raksturīgā smaka. Pati sieviete sākumā apgalvoja, ka neesot lietojusi alkoholu, taču vēlāk atzinās, ka izdzērusi pāris glāzes vīna.

Lai pārliecinātos par autovadītājas reibumu, uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri pārņēma darbu adresē. Alkohola koncentrācijas pārbaudē sievietei konstatēta 1,71 promile, par ko Valsts policijā uzsākts kriminālprocess.

Savukārt par braukšanu, ja luksoforā deg aizliedzošais signāls, uzsākts administratīvā pārkāpuma process. Par šādu pārkāpumu transportlīdzekļa vadītājam var piemērot naudas sodu līdz 140 eiro.