Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Bauskas pusē vietām ievērojami augs maksa par ūdeni un kanalizāciju
foto: Edijs Pālens/LETA
Skats uz Bauskas pili.
Novadu ziņas

Bauskas pusē vietām ievērojami augs maksa par ūdeni un kanalizāciju

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Vienādojot ūdensapgādes un kanalizācijas tarifus, Bauskas novadā vietām ievērojami augs maksa par ūdeni un kanalizāciju, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Bauskas pusē vietām ievērojami augs maksa par ūden...

Plānots, ka kopējais SIA "Bauskas novada komunālserviss" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs novadā būs 4,12 eiro par kubikmetru (m3). Piedāvātais tarifs varētu stāties spēkā 2025.gada 1.martā.

Uzņēmumā pamato, ka tarifa izmaiņas ir saistītas ar Bauskas novada domes lēmumu par SIA "Bauskas ūdens", SIA "Bauskas siltums", SIA "Vides serviss", SIA "Dzīvokļu komunālā saimniecība", SIA "Iecavas siltums", SIA "Mūsu saimnieks" un SIA "Kūdrinieks" reorganizācijas procesa sākšanu, pievienojot uzņēmumus "Bauskas novada komunālservisam".

Komunālo pakalpojumu sniedzēja informācija, ka, piemēram, Bauskā kopējā tarifa pieaugums būs gandrīz 78% - no 2,32 eiro par m3 līdz 4,12 eiro par m3. Maksa par ūdeni pilsētā dubultosies no 0,91 līdz 1,82 eiro par m3, bet par kanalizāciju augs par 63% - no 1,41 līdz 2,3 eiro par m3.

Īslīces pagastā kopējā tarifa pieaugums būs vairāk nekā 75%. Citos pagastos pieaugums būs mazāks.

Atsevišķos pagastos pieaugums nebūs tik ievērojams. Piemēram, Bārbeles un Kurmenes pagastos ūdensapgādes pakalpojumu tarifs augs par aptuveni 5%, bet Dāviņu pagastā - par 8%.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Bauskas novada komunālservisa" apgrozījums pērn ir bijis 4 761 944 eiro, uzņēmums cietis 642 681 eiro zaudējumus.