Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sabiedrība

FOTO: skolēni viesojas Izdevniecībā "Rīgas Viļņi", gūstot vērtīgu ieskatu mediju darbā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Ceturtdien, 17. oktobrī, Ēnu dienas ietvaros Izdevniecībā "Rīgas viļņi" viesojās "Junior Achievement Latvia" skolnieces no Latvijas, Igaunijas un Somijas, lai iepazītu izdevniecības ikdienas darba dinamiku.

FOTO: skolēni viesojas Izdevniecībā "Rīgas Viļņi",...

Vizītes laikā jaunieši guva unikālu iespēju ielūkoties medija ikdienas darbā. Viņi devās ekskursijā pa redakcijas telpām, kur varēja vērot, kā tiek organizēts žurnālistu darbs un kā veidojas saturs no idejas līdz publicēšanai.

Skolēni piedalījās sarunā ar žurnāla "100 Labi padomi" galveno redaktori Signi Šēnfeldi, kura dalījās pieredzē par žurnālistikas izaicinājumiem un radošo procesu. Turklāt viņi tikās ar mārketinga komandu, uzzinot, kā tiek plānotas reklāmas un sadarbības kampaņas.

Jaunieši ielūkojās arī portāla Jauns.lv redakcijas darbā, kur viņiem tika sniegts ieskats par interneta mediju darbu, tā specifiku un ātro tempu. Šī pieredze ne tikai sniedza vērtīgu ieskatu mediju nozares aizkulisēs, bet arī iedvesmoja skolēnus apsvērt karjeras iespējas žurnālistikā un komunikācijā.

Ekskursija.

Ēnu diena Izdevniecībā "Rīgas Viļņi"

Ēnu dienas ietveros Izdevniecību "Rīgas Viļņi" apciemoja 7 skolēni no "Junior Achievement Latvia".

"Junior Achievement Latvia" (JA Latvia) ir viens no 40 "JA Europe" un "118 Worldwide" tīkla biedriem kopš 1991. gada, sabiedriskā labuma organizācija un praktiskās biznesa izglītības eksperts Latvijas skolās. Organizācijas misija ir veicināt Latvijas tautsaimniecības attīstību, iesaistoties jaunatnes izglītošanā, uzņēmējspēju veicināšanā un jaunās uzņēmēju paaudzes veidošanā, mācību procesā sasaistot teorētiskās zināšanas ar praksi atbilstoši ekonomikai Latvijā, Eiropā un pasaulē.

Central Baltic Young Entrepreneurs (CBYE) projekta mērķis ir veicināt uzņēmējdarbības izglītību un komandas darba prasmes jauniešiem no Igaunijas, Somijas un Latvijas. Tā ietvaros skolēni veido skolēnu mācību uzņēmumus un piedalās starptautiskos tirdzniecības pasākumos, lai attīstītu praktiskas uzņēmējdarbības prasmes. Īpaša uzmanība projektā tiek pievērsta iespējai skolēniem doties ēnot profesionāļus - mācību gada ietvaros skolēni gūst ēnošanas iespējas starptautiskā līmenī, kas ļauj gūt reālu pieredzi uzņēmumos citās valstīs. Ēnojot dažādus uzņēmumus, skolēni iegūs vērtīgas zināšanas un izpratni par uzņēmumu darbību un to, kas tajās ir līdzīgs vai arī pretēji - atšķirīgs. Projekts sagatavo skolēnus darba tirgum, sniedzot praktisku pieredzi un iespēju attīstīt svarīgas prasmes nākotnei.