Svinīgi atklās pārbūvēto reģionālā ceļa posmu no Stalbes līdz Cēsīm
foto: Latvijas Valsts Ceļi
Valmieras šosejas (A3) posms no Braslas upes līdz Straupei.
Novadu ziņas

Svinīgi atklās pārbūvēto reģionālā ceļa posmu no Stalbes līdz Cēsīm

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Trešdien, 9. oktobrī, plkst. 11.00 Auciemā atklās pārbūvēto autoceļa Umurga–Cēsis–Līvi (P14) posmu no Valmieras šosejas (A3) Stalbē līdz Cēsīm (21,99.–34,92. km).

Svinīgi atklās pārbūvēto reģionālā ceļa posmu no S...

Svinīgais pasākums notiks reģionālā autoceļa P14, Auciema Cēsu ielas (V287) un vietēja ceļa Auciems–Miglači–Ķiene (V288) krustojumā. Svinīgais pasākums notiks reģionālā autoceļa P14, Auciema Cēsu ielas (V287) un vietēja ceļa Auciems–Miglači–Ķiene (V288) krustojumā.

Pasākumā piedalīsies VSIA Latvijas Valsts ceļi (LVC) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lazdovskis, SIA ACBR valdes priekšsēdētājs Kaspars Kalniņš, SIA Projekts 3 valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Roops un Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs. 

Būvdarbi no Stalbes līdz Cēsīm sākās 2023. gada maijā vidū, to laikā 13 km garumā pilnībā pārbūvēta ceļa sega un divās kārtās ieklāts asfaltbetons. Pārbūves rezultātā ir uzlaboti ceļa ģeometriskie parametri – ir mazāk pauguru, kāpumi un kritumi ir lēzenāki, līdz ar to ceļš kļuvis labāk pārredzams. Pārbūvēti arī 18 citu autoceļu pieslēgumi un 12 autobusu pieturvietas, četrās no tām uzstādīti paviljoni. Ceļa 23. kilometrā atjaunots tunelis – dzīvnieku caurdzītuve. Bīstamajos posmos ierīkotas drošības barjeras kopā piecu kilometru garumā, uzstādīts arī cits ceļa aprīkojums, ieklāts horizontālais marķējums. 

Būvdarbus veica SIA ACBR, līguma summa ir 10 218 308,02 eiro (ar PVN). Būvuzraudzību nodrošināja AS Ceļuprojekts, pārbūves projekta autors ir SIA Projekts 3. Būvdarbi veikti saskaņā ar Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Administratīvi teritoriālās reformas ietvaros izstrādāto ceļu remontdarbu programmu un ir līdzfinansēti no ES Atveseļošanas fonda (AF).