Lai Kristapam visu laiku nav jāguļ: ģimene lūdz palīdzību dēla rehabilitācijas turpināšanai
foto: no privātā arhīva
13 gadus vecajam Kristapam nepieciešama līdzcilvēku palīdzība.
Sabiedrība

Lai Kristapam visu laiku nav jāguļ: ģimene lūdz palīdzību dēla rehabilitācijas turpināšanai

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Pie sabiedrības ar lūgumu vērsusies Kristapa ģimene. Zēns izgājis intensīvo rehabilitācijas kursu Slovākijā "Hendi" centrā, bet tagad viņam nepieciešams vertikalizators, lai viss laiks nebūtu jāpavada guļus stāvoklī.

Lai Kristapam visu laiku nav jāguļ: ģimene lūdz pa...

"Ārsti Slovākijā deva slēdzienu, ka ir iespējams Kristapu vertikalizēt, bet lai to darītu nepieciešams vertikalizitors. Tas nozīmē, ka Kristaps varēs laiku pavdīt arī vertikalizatorā un nebūs visu laiku jāguļ. Šobrīd tas ir nodarbību laikā, bet, lai to darītu ikdienā, nepieciešams vertikalizators arī mājās," skaidro Kristapa mamma Inga Lazdāne.

Vertikalizatora pilnā cena ir 3850 eiro, bet daļu - 1110 eiro finansē valsts. "Pašiem mums japiemaksā 2740 eiro summa, bet mums tādas naudas nav, tāpēc lūdzam palīdzēt," saka Inga. Kristaps ir 13 gadus vecs zēns no Talsu novada. Ģimenē otrais bērns un jau kopš dzimšanas viņam ir noteikta diagnoze BCT spastiska tetraperēze, simtomātiska epilepsija.

Lai Kristapa veselības stāvoklis būtu stabils un neveidotos deformācijas viņš regulāri valkā ortozes, apmeklē nodarbības Talsu veselības centrā, kā arī kursa veidā dodas uz audiologopēda nodarbībām, masāžām, magnētterapiju un pie osteopāta. Tā kā ar to nepietiek, tad vienu reizi gadā Kristaps dodas uz intensīvo rehabilitācijas kursu Slovākijā "Hendi" centrā.

"Hendi" centrā ārsts konsultē, kādi palīglīdzekļi Kristapam būtu nepieciešami, lai uzlabotu dzīves kvalitāti. Valsts atmaksātās nodarbības ir ļoti minimālas. 

Ja varat palīdzēt ar ziedojumu:

Inga Lazdāne